drie markten tegelijk teveel nee

.

In Raalte werden woensdag de wekelijkse voedsel- en warenmarkt, de traditionele bottermarkt en de nieuwe Sallandse Streekmarkt gehouden. Op de bottermarkt kon je oude ambachten aanschouwen en typisch Sallandse producten kopen zoals Kruudmoes.

De Sallandse streekmarkt beleefde zijn eerst editie. De komende vijf woensdagen staan ongeveer twintig kraampjes op de Grote Markt opgesteld. Verkrijgbaar zijn vlees, (biologische) groenten, streekkaas, toeristische informatie en voor de liefhebber boekjes in streektaal.

Op de weekmarkt bracht wethouder Wagenmans de ‘heropening’ van de vierde ingang tot het marktterrein op de Domineeskamp onder de aandacht. Sinds de nieuwe indeling van de markt was die dichtgemaakt met paaltjes, ondanks het bezwaar van een ondernemer. Die opening is woensdag weer ‘heropend’ zodat je vanaf de parkeerplaats op de Domineeskamp direct de markt op kunt lopen.

Overigens is de nieuwe opstelling van de weekmarkt een groot succes, stellen de gemeente en de standhouders. De markt trekt meer publiek, standhouders komen vaker. De marktmeester stelt zelfs dat sinds de nieuwe inrichting de opkomst van verkopers op ongeveer 95 procent ligt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.