dikke bomen geknakt door kort noodweer

Hevig noodweer heeft woensdag kort en lokaal, maar zeer hevig huisgehouden in Salland. De N348 tussen Raalte en Luttenberg moest zelfs even afgesloten worden, omdat er dikke eikenbomen geknakt waren.

Vlak voor de stoplichten van Luttenberg werd een grote eik door de wind op de weg geblazen, die kwam vlak voor een auto terecht. De bestuurder van de auto kon net op tijd stoppen om niet op de boom te knallen.

“Ik kon net op tijd remmen. Ik kwam op nog geen meter afstand van de boom tot stilstand,” vertelt hij. Hij omschrijft het weer ter plaatse: “Alles was grijs, zoveel regen viel er. Het ging allemaal zo snel, ik zag niets meer. Gelukkig zijn de auto en ik ongedeerd. Nog geen krasje,” zegt hij vlak voordat hij zijn weg vervolgt.

Een andere boom waaide bijna de weg op, die bleef schuin staan. Grootste slachtoffer werd een dikke eik: Die werd door de wind in tweeën gerukt. Een maïsveld erachter werd zelfs bijna platgewaaid.

De brandweer heeft de omgewaaide bomen in stukken gezaagd en van de weg gehaald. Een hoogwerker kwam ter plaatse om loshangende takken uit bomen te halen.

Zeer lokaal leidde het noodweer dus tot aardig wat problemen, terwijl het elders in de regio eigenlijk een verfrissend zomerbuitje leek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.