deventer belang atb routes schaden natuur

De mountainbikeroutes (ATB-routes) door het buitengebied van Deventer schaden de natuur en zorgen niet voor rust voor de das. Dat schrijft Deventer Belang in een brief aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deventer.

‘Recent zijn er grote delen van het gebied langs de Raalterweg voorzien van speciale beschermingsvoorzieningen voor de das. Het is vreemd om anno nu te moeten constateren dat op enkele centimeters van diezelfde bescherming nu massa’s mountainbikers fietsen, wat niet bepaalt voor rust zorgt’, schrijft Bert Kleine Schaars van Deventer Belang.

‘In het afgelopen najaar is gestart met de aanleg van een netwerk van mountainbikeroutes dwars door diverse bospercelen in het Deventer buitengebied. Stichting IJssellandschap is daarmee zeer voortvarend of in onze ogen zelfs heel rigoureus gestart. Voor veel bewoners van het buitengebied kwam deze aanleg destijds zelfs als grote verrassing’, schrijft Deventer Belang.

De fractie van Deventer Belang heeft de afgelopen jaren naar eigen zeggen zeer veel tijd besteed, als onderdeel van haar werkzaamheden in de gemeenteraad van Deventer, aan de herziening van het Bestemmingsplan Buitengebied.

‘Er is zelfs heel veel aandacht geweest voor de bospercelen die van bestemming bos naar bestemming natuur zijn gegaan. Bij natuur hoort beheer en zeker ook recreatie, maar boven alles willen we de natuur niet schaden.’

Deventer Belang wil van het college onder andere weten of het college op de hoogte was van de aanleg van dit netwerk van mountainbikeroutes, hoe er gehandhaafd wordt, of er een vergunning is voor de aanleg en of er zorgvuldig wordt omgegaan met historisch materiaal. In het gebied bij Averlo liggen bijvoorbeeld funderingsrestanten van een V1-lanceerbasis uit de Tweede Wereldoorlog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.