de politiek van hier de welters

Na de zomervakantie beginnen we een nieuwe rubriek op Salland Centraal: ‘De politiek van hier’. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen komen lokale politieke partijen bij toerbeurt aan bod om zelf hun licht over een bepaalde maatschappelijk, sociaal of politiek onderwerp te laten schijnen. Hoewel we na de zomervakantie pas echt willen beginnen, vroeg Gemeentebelangen Olst-Wijhe of ze nu alvast een voorschot mochten nemen. Natuurlijk mag dat. Ze leverden onderstaande tekst in.

Als politieke partij, met volksvertegenwoordigers, volg je natuurlijk het lokale nieuws op de voet. Gemeentebelangen Olst_Wijhe heeft sinds de verkiezingen in 2010 als kernvisie: ‘leefbaarheid met een zuinig en verantwoord beleid”. En als zodanig kijkt Gemeentebelangen naar alle onderwerpen van de heroverwegingen. Op dit moment al de vierde op rij. En als de voortekenen niet liegen komt er ook nog een 5e ronde.

Als lokale politieke partij weten wij dus ook als geen ander dat ingrijpende bezuinigings- onderwerpen ‘leven’ onder de inwoners van Olst-Wijhe. Daar maken wij ons, samen met u, zorgen over. Gemeentebelangen is het eens met de veelgehoorde stelling dat er te veel en te vaak geld aan verkeerde zaken is uitgegeven. Iedereen die ons de afgelopen jaren een beetje gevolgd heeft weet waar wij allemaal tegen gestemd hebben.

Toch moet ons van het hart dat de procedure die nu gevolgd wordt om tot een evenwichtige keuze te komen waar geld ‘weggehaald’ kan worden om tot een sluitende begroting te komen een juiste is. Onlangs zijn er gesprekken geweest met u, inwoners van Olst-Wijhe, om met de gemeente-ambtenaren rechtstreeks te praten over de bezuinigingen. Enkele honderden inwoners hebben aan de oproep gehoor gegeven om te komen, en om op te komen voor uw belang en te spreken over uw zorgen. De politiek heeft geluisterd. Goed geluisterd!

Wat ons de afgelopen weken heeft verbaasd is dat er vrijwel steeds door inwoners wordt gesproken over ‘sluiting’ van zwembad de Welters in Wijhe. Terwijl dat NOOIT aan de orde is geweest. In de door de gemeente gepresenteerde scenario’s wordt gesproken over een korting op de begroting van 200.000.- euro. Dat is geen hard voorstel. Zoals geen enkel bedrag in het scenario ‘hard’ is. Het is een scenario om tot een (heroverwegings)voorstel te komen. Eerst bent u, de inwoner van Olst-Wijhe nog aan zet op 16 September. Dan volgt er een politiek debat op 4 November en bepaalt uiteindelijk de gemeenteraad op 11 November op democratische wijze waarop en hoeveel er gekort moet worden.

U heeft in 2010 gestemd en bepaald wie de grootste partijen zijn geworden die nu de coalitie vormen die de macht heeft in Olst-Wijhe. Zij bepalen uiteindelijk wat er gaat gebeuren. Gemeentebelangen zal als oppositiepartij er alles aan doen om te zorgen dat de leefbaarheid behouden blijft en dat de pijn gelijk verdeeld wordt.

De gemeenteraad is dus pas in November (definitief) aan het woord. Dan zal bepaald worden of er een bezuiniging op het zwembad de Welters zal plaatsvinden.

Wij spreken daarom de wens uit dat u als inwoners van Olst-Wijhe de zaken juist blijft voorstellen en zorgvuldig bent in uw uitlatingen. Met doemdenken en negativisme is niemand gebaat. U bent de gemeente, U bepaald wat er gebeurt.

In Maart 2014 mag u weer stemmen. Laat uw stem horen. Dat mag ook eerder natuurlijk!

Met welgemeende groet,

Fractie Gemeentebelangen Olst-Wijhe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.