de deventer boekenmarkt komt er weer aan

In Boeken- en Hanzestad Deventer vindt op zondag 4 augustus voor de 25e keer de Deventer Boekenmarkt plaats. In totaal zullen er 880 kramen zijn, gevuld met duizenden boeken. Ruim 6 kilometer markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland. De markt is van 9.30 tot 17.30 uur, maar al om 7.00 uur zijn de eerste bezoekers er meestal al. De markt wordt gehouden aan de IJsselkade en in de binnenstad.

Grootste

De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in augustus en wordt bezocht door ruim 125.000 personen. Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa. De markt kenmerkt zich echter niet alleen door kwantiteit, maar ook door kwaliteit. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, van kunst tot topografie.

Boekenmarktboekje

Om de bezoekers wegwijs te maken in het grote aanbod is het Deventer Boekenmarkt¬boekje 2013 verschenen met daarin een overzicht van alle deelnemers, plattegronden en specialisaties. Het handzame boekje is voor 2 euro verkrijgbaar bij onder andere de VVV Deventer, Brink 56 (De Waag) en bij de informatiekramen op de Boekenmarkt. Het Boekenmarktboekje is ook online te bestellen in de webwinkel van de VVV Deventer. In het boekje staat ook alle informatie over de extra activiteiten in het kader van de 25e editie.

Bananendoos

In het kader van de 25e editie is het jubileumthema: Zonder banaan geen boekenmarkt – ode aan de bananendoos. Al 24 jaar is de banendoos een onmisbaar voorwerp op de Deventer Boekenmarkt en dat zal dit jaar niet anders zijn. Vele honderden bananendozen worden gebruikt voor de aan- en afvoer van boeken. Op vrijdag 2 augustus verschijnt er een speciale rijmprent, ‘Del Monte’ geschreven door Jean Keuning. De prent is tijdens de Boekenmarkt te koop voor 5 euro. In de Keizerstraat zal er een 5 meter hoge toegangspoort komen van bananendozen, er zal bananencabaret zijn, een bananendarkroom en bananenhapjes.

Boekenmarktontbijt

Rondom Theater Bouwkunde kun je van 9.30-11.00 uur terecht voor een literair en muzikaal ontbijt onder leiding van cabaretier, programmamaker en publicist Jacques Klöters. Van 9.30 tot 11.00 uur serveert hij er gedichten, draait plaatjes en ontvangt hij er ook enkele dichters. Ondertussen wordt er een smakelijk ontbijt geserveerd op deze bijzondere historische plek. Kaarten voor het ontbijt kun je kopen via staging2.theaterbouwkunde.nl

Meer informatie

Behalve bovengenoemde activiteiten, zijn er nog tal van andere festiviteiten. Meer informatie daarover vind je op staging2.deventerboekenmarkt.nl Op die website vind je ook meer informatie over de bereikbaarheid van Deventer en de speciale pendelbussen die worden ingezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.