Home / archiefcentraal / clinic voor scouts bij reddingsbrigade

clinic voor scouts bij reddingsbrigade

De scoutinggroep in Lemelerveld heeft vrijdag deelgenomen aan een clinic van de Reddingsbrigade Raalte.

Het doel van deze clinic was om kennis te maken met de Reddingsbrigade en haar werkzaamheden. Een hele groep, voornamelijk groepsleiders van scouting Lemelerveld kwam op vrijdagavond richting Tijenraan. Nadat er was ingezwommen werd de groep verdeeld in meerdere groepen, waarna die groepen al roulerend activiteiten gingen uitvoeren. De activiteiten waren onder andere het redden van een drenkeling door middel van een reddingsklos, en het opduiken van een reddingspop. Aan het eind werd er een lijnredding uitgevoerd in estafettevorm. Een clinic waar men geslaagd op kan terugkijken.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

ZWOLLE – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.