christine kamp geeft orgelconcert

Liefhebbers van orgelmuziek kunnen zaterdag 3 augustus volledig aan hun trekken komen in de Kruisverheffing in Raalte. Daar verzorgt Christine Kamp ’s avonds een concert op het Adema-orgel.

Christine Kamp (Straatsburg 1966) studeerde orgel aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen en Ewald Kooiman; zij studeerde piano bij Ronald Brautigam. Haar orgelstudie voltooide ze bij Jan Raas aan het Utrechts Conservatorium, waar ze zich naast kerkmuziek ook specialiseerde in kamermuziek en liedbegeleiding bij Thom Bollen. Christine Kamp volgde meestercursussen bij György Sebok en Marie- Louise Jaquet-Langlais.

Ze concerteert als organiste en pianiste in binnen- en buitenland en maakte diverse televisie- radio- en cd- opnamen. Zij zet de komende jaren voor het label Festivo het complete orgeloeuvre van Louis Vierne op cd. Ook verschenen twee cd’s met Duits romantische orgelwerken. De opnamen werden gemaakt op het Sauer orgel (1915) van de evangelische Stadtpfarrkirche in Hermannstadt (Sibiu) Roemenië. Deze kerk is overigens tot volgend jaar gesloten vanwege omvangrijke restauratiewerkzaamheden.

Christine Kamp trad als soliste onder meer op in het Concertgebouw in Amsterdam, het Festival Oude Muziek in Utrecht, de Bavokerk in Haarlem en de St. Clotilde in Parijs.

Het concert bestaat uit werken van de componisten Sigfrid Karg-Elert (1877-1933), Paul Richter (1875-1950) en –hoe kan het anders- Louis Vierne. De toegang is 7 euro. De kerk is open vanaf 19.00 uur en het concert begint om 19.30 uur.