Home / archiefcentraal / buiting ad interim voorzitter deventer ziekenhuis

buiting ad interim voorzitter deventer ziekenhuis

Piet-Hein Buiting wordt per 1 september 2013 voorzitter Raad van Bestuur ad interim van het Deventer Ziekenhuis. Buiting volgt Tineke Hirschler op, die na zes jaar afscheid neemt van het Deventer Ziekenhuis. De Raad van Toezicht besloot, in afwachting van een nieuwe bestuursvoorzitter, te zoeken naar een voorzitter Raad van Bestuur ad interim. Dat is Buiting geworden.

Buiting is geen onbekende in ziekenhuisland. Na zijn studie geneeskunde, geschiedenis en bedrijfskunde werd hij staflid patiëntenzorg in het Academisch Ziekenhuis Utrecht en was hij o.a. medisch directeur van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, lid Raad van Bestuur van het Amphia Ziekenhuis in Breda-Oosterhout en voorzitter Raad van Bestuur van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Verder werkte Buiting ook buiten de zorg (o.m. als adviseur strategie ten behoeve van KPMG) en deed hij wetenschappelijk onderzoek naar de kwaliteit van de gezondheidszorg.

Buiting is benoemd voor maximaal een jaar. Jeroen Kleinjan blijft, naast Buiting, lid Raad van Bestuur van het Deventer Ziekenhuis.

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.