Home / archiefcentraal / brandweer dalfsen rukt snelst uit

brandweer dalfsen rukt snelst uit

In Ommen doet de brandweer er bijna een minuut langer over, namelijk 8.07 minuten. In de uitgestrekte gemeente Hardenberg hebben ze 8.30 minuten nodig. In de gemeente Raalte zijn ze met 8 minuten en 40 seconden nog wat langzamer, terwijl Olst-Wijhe weer wat sneller is met 7.36 minuten.

Overijssel doet het ook als provincie prima. Alleen in Zuid-Holland zijn de brandweercollega’s na een melding sneller op de plek. Daar hebben ze gemiddeld precies 6 minuten nodig. Dat Overijssel het goed doet is enigszins opvallend, omdat de drie noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe gemiddeld juist het minst snel zijn. Dat zou komen door het kleine aantal kazernes in die regio. Als gemeente is Rijswijk het snelst met 5.14 minuten, terwijl ze er in Duiven maar liefst 16.29 minuten voor nodig hebben.

De gegevens gaan over de periode van januari 2010 tot en met december 2012.

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.