boerhaar maakt zich op voor jaarlijkse kermis

Boerhaar maakt zich weer op voor de jaarlijkse kermis. Het feest staat dit jaar van 12 tot en met 14 juli rood omcirkeld in de agenda’s van de inwoners van het dorp. Het feest begint vrijdagavond om 19.00 uur met de opening door burgemeester Ton Strien en met medewerking van Amicitia.

Om 19.30 uur start het Schuttersfeest. Iedereen mag meedoen. De bedoeling is om een houten vogel aan flarden te schieten. Het geweer komt op een standaard te staan die slechts beperkte bewegingsvrijheid biedt. “De winnaar is de koning van het dorp”, vertelt Annemarie. “Een grote eer, maar het kan ook erg duur uitpakken. Als je pech hebt, moet je vaten vol bier indoen!” Tegelijkertijd start ook het traditionele touwtrektoernooi. Nieuw dit jaar is de Dance Classics op vrijdagavond. Entree gratis.

De Kermis Boerhaar gaat zaterdagochtend om 9.45 uur verder met jaarlijkse Kinderspelen. Voor de kinderen is een uitgebreid spelletjestraject uitgezet. Om 9.30 uur start voor de tweede maal de ATB Mountainbikerace. Nieuw is de toertocht die ook start om 9.30 uur en wordt georganiseerd door Stichting Duurzaam Onderweg. Om 13.00 uur mogen de kinderen de Kluswijsballonnen in de lucht laten.

Ook dit jaar maakt het traditionele van Remmen waterspektakel weer deel uit van het programma. Dit begint om 13.00 uur. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een zwemdiploma en deelname geschiedt op eigen risico. Opgave is mogelijk bij Harrie Overmars, tel: 0570-523923.

Om 14.30 uur begint de jaarlijkse playback- en soundmixshow. ’s Avonds gaat het feest verder met een grote feestavond met medewerking van de PPM Band. Tot 22.00 uur is de entree gratis. Zondag gaat het programma vanaf 10.45 uur verder met een grote dorpsbrunch. De bezoekers kunnen luisteren naar de Straat Kerels uit Luttenberg. Om 13.00 uur begint het kooivoetbaltoernooi. Opgeven kan via Sietse_dokman@hotmail.com

Om 13.30 uur start dan het pronkstuk van het weekend, de Salland Hypotheek Bangerrace. Bij een bangerrace dien je in een speciaal geprepareerde auto zo snel mogelijk een aantal rondjes over een zand- of gravelcircuit af te leggen. De andere deelnemers mogen je daarbij van de baan duwen of op je botsen. Hierbij worden snelheden behaald van tot zo’n 90 kilometer per uur. En dat is dan nog maar bij de eerste manches. Later tijdens toernooien, wanneer alles wat nog kan rijden in de arena komt, gaat het nergens anders om dan elkaar een zo plat mogelijke auto te bezorgen.

‘Liever een mooi wrak op de kar dan een lege beker in de kast’, zo redeneren veel deelnemers. “We hopen op circa dertig deelnemers”, vertelt Annemarie. “Natuurlijk zullen we alle veiligheidsprocedures in acht nemen. Maar hoe dan ook leeft het bangerspektakel gigantisch. Iedereen heeft het erover. We hopen op veel bezoekers en daar zijn we logistiek gezien ook goed op voorbereid.” Na afloop is er muziek van de top 40-formatie Reflex. Het feest gaat door tot in de kleine uurtjes. De entree is gratis.

Meer informatie op staging2.kermis-boerhaar.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.