boeren waarschuwen imkers bij gifgebruik

Boeren moeten imkers in hun omgeving waarschuwen als ze bestrijdingsmiddelen gaan gebruiken. Dat stelt LTO Salland. Het is volgens de land- en tuinbouworganisatie een goede manier om de bijenstand in Nederland te verbeteren.

Als er dan bestrijdingsmiddelen gebruikt worden kunnen imkers de bijen een dag van tevoren binnen houden. Gevolg; minder bijensterfte en betere honing. Het idee komt uit Heino, waar loonbedrijven, boeren en imkers al langer samenwerken. Via de telefoon en de e-mail houden ze elkaar op de hoogte van de werkzaamheden.

Als er bestrijdingsmiddelen gebruikt worden gaan de bijenkassen tijdelijk op slot. LTO Salland hoopt dat het experiment ook op andere plekken in Overijssel toegepast gaat worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.