banger race boerhaar goed verlopen

Dit jaar stond de Banger Race op het feestprogramma van Kermis Boerhaar. Zondag ging vanaf 13.00 uur de Salland Hypotheekadvies Bangerrace van start. Ronkende motoren en de klank van metaal op metaal was op het kermisterrein van Boerhaar te horen.

Onder het genot van een drankje werd er afwisselend gekeken naar bangerracers, paaltjescrossers en scheurende motoren . In onderlinge wedstrijden probeerden de coureurs te bepalen wie de beste auto had en wie het behendigste zou zijn.

Bij de bangers werd gekeken wie als eerste tien rondes zou volbrengen, maar er werd vaker gekeken wie als langste bleef rijden. Er mocht op elkaar in worden gereden. De auto’s waren dan ook speciaal voorzien van een kooiconstructie en er werden speciale eisen gesteld aan de watertanks en de benzinetanks. Nadat bekend was geworden wie er de manche gewonnen had, werden de auto’s met shovels en trekkers weggesleept en zouden de rijders proberen de wagen weer op te lappen voor de volgende manche.

Bij de paaltjescrossers mocht er wel wat geduwd worden, maar was het niet toegestaan hard op elkaar in te rijden. Rijders hadden als versteviging een ijzeren paal achter de autostoel staan. Hier werd ook gekeken

naar wie er als eerste tien rondes zou volbrengen.

Tussendoor lieten de motoren van motorclub Hellendoorn hun kunsten zien op de speciaal aangelegde springbulten. Voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar was er een parcours uitgezet om eens te ervaren hoe leuk het is te rijden met een kleine motor.

Het programma was ongeveer om 16.30 uur afgelopen en aansluitend was de prijsuitreiking in de tent, met dit jaar voor de winnaars in de verschillende categorieën van de bangerracers, speciaal gemaakte prijzen.

Onze fotograaf Johan Wolff maakte een fotoreportage van de Bangerrace in Boerhaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.