autowas centrum jubileert pantsercoating wax

Een pantsercoating wax die nog beter water en vuil afstotend werkt zodat je auto na een wasbeurt, inclusief de ruiten, langer schoon blijft. Dat is het cadeau waarop AutoWas Centrum aan de Klipperweg in Raalte zijn klanten trakteert. Eigenaar Gerrit Middendorp: “De wax is een spiksplinter nieuw product, door en door getest en als de allerbeste uit de bus gekomen.”

Zonder al te technisch te worden: pantsercoating is een wax die in de oneffen poriën van de lak van een auto gaat zitten. Je ziet die poriën met het blote oog niet, maar onder een vergrootglas zul je zien hoe oneffen een autolak is. Dat is die niet meer met de pantsercoating. Door die supergladde laag, krijgt vuil minder vat op de auto en zo blijft die dus langer schoon.

“Je merkt het effect ook aan de ruiten,”heeft Middendorp in een flinke regenbui zelf getest, “kort na de wasstraat wordt een regenbui op de voorruit teruggebracht tot allemaal druppels, door rijwind parelt het water weg, waardoor het zicht een stuk beter is. Na verloop van tijd verdwijnt dat effect, omdat de ruiten door weersinvloeden etc. weer vies worden . Met de nieuwe wax duurt dat veel langer.”

Wie de wasstraat van het AutoWas-Centrum inrijdt, kan tegen korting kennis maken met deze nieuwe wax, want het wascentrum bestaat tien jaar. Tien jaar de grootste wasstraat van Salland. Middendorp begon met een kleinere wasstraat, maar al heel snel veranderde de techniek van wassen. “Ik wilde toen ook al de beste zijn, dus besloot ik tot een grote investering.” Dat leidde tot een compleet overdekt wascentrum, met zelfs een overdekte en gratis te gebruiken stofzuigruimte, waar je na de wasbeurt in alle rust ook de binnenkant van je auto meteen schoon kunt maken.

“Kijk, een auto schoon krijgen, dat is wel het minste wat je van ons mag verwachten. Wij willen meer dan dat. De hele wasstraat is daar op ingericht. Ook voordat je de straat inrijdt al. Vooraf wordt je auto rondom schoongespoten van het grove vuil. Op ons basis programma na ( alleen wassen en drogen ) gaat er geen auto de wasstraat in met nog ergens vogelpoep erop. En omdat we de auto door de wasstraat heentrekken in plaats van de wasstraat over de auto rolt, heb je bij ons nooit lange wachttijden. Iedere minuut kan er een auto de wasstraat in, dus ook met een rij wachtenden tot aan de straat ben je zo aan de beurt.”

Opvallend voor de kwaliteitskeus van AutoWas-Centrum is dat er technisch honderd auto’s per uur door de wasstraat kunnen, maar Middendorp heeft de straat afgesteld op zestig. “Wordt de auto net iets schoner!”

Tot slot nog twee hobbels wegnemen om níet naar de wasstraat te gaan. Dat je niet durft, is geen argument, want bij AutoWas-Centrum rijden ze met alle plezier jouw auto door de straat. En dat je er krassen van krijgt is ook niet waar. Middendorp: “Want we spuiten de wagen vooraf goed schoon. Moet je zien wat er gebeurt als je per ongeluk een zandkorreltje op je poetsdoek hebt zitten als je het zelf doet…”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.