ans otterloo stopt als wethouder

In deze raadsperiode fungeert zij tevens als loco-burgemeester. Voorafgaande aan het wethouderschap maakte Ans Otterloo deel uit van Provinciale Staten van Overijssel. “Het is een geweldige job, maar het is nu echt mooi geweest. Het wordt tijd voor fris bloed”, aldus Ans Otterloo.

Het PvdA-bestuur en de leden van PvdA hebben met respect kennis genomen van deze beslissing. “Ans is in al die jaren een geweldig boegbeeld geweest. Met veel inzet heeft zij, samen met anderen, ervoor gezorgd dat Olst-Wijhe er heel behoorlijk voorstaat. Dat is in deze tijd een prestatie van formaat”, aldus het afdelingsbestuur.

Een commissie onder leiding van oud-gedeputeerde en oud-burgemeester Jaap Dijkstra gaat nu op zoek naar een nieuwe wethouderskandidaat en naar kandidaten voor de gemeenteraad. De kandidatenlijst wordt eind dit jaar door de ledenvergadering van de PvdA Olst-Wijhe vastgesteld.