758077 euro voor alpe dhukids

Brede school Heino, bestaande uit De Gouden Emmer en De Dolfijn, heeft in totaal 7580,77 euro ingezameld voor Alpe d’HuKids. Alpe d’HuKids is een onderdeel van Alpe d’HuZes, een inzamelingsactie voor het KWF Kankerbestrijding. Het geld dat de leerlingen hebben binnengebracht, wordt speciaal aangewend voor onderzoek naar kinderkanker.

Actie

Op 27 mei zetten alle leerling van eerder genoemde scholen zich sportief in om hun inzamelingsactie kracht bij te zetten. Tijdens deze zon overgoten dag werd er een sponsorloop georganiseerd voor de bovenbouw en voor de kleinsten werd er een spelletjes circuit afgewerkt.

Met de actie werd ook aan de kinderen meegegeven dat een gezonde levensstijl met voldoende beweging van veel waarde is om in goede lichamelijk en geestelijke conditie te blijven. Ook is het voor kinderen belangrijk om te ervaren hoe het is om je geheel belangeloos in te zetten voor goede doelen en de medemens. Het resultaat leidde tot een opbrengst van 6530,15 euro.

Klusjes

Een deel van de leerlingen was nog lang niet klaar met het inzamelen van geld. Velen hadden nog verschillende klusjes te doen bij familie, buren en vrienden, zodat er nog een definitieve cheque overhandiging moest plaatsvinden.

Op 26 juni was het dan zover, de leerlingen van beide scholen hadden de klussen geklaard en alle euro’s waren geteld. Op het schoolplein, in het bijzijn van de leerlingen en leerkrachten, werd de uiteindelijk opbrengst bekend gemaakt en werd de definitieve cheque uitgereikt met daarop het bedrag van 7580,77 euro.

Inzet

Jan Doldersum en André Roelofs van het fietsteam Salland d’HuZes mochten de cheque in ontvangst nemen en bedankten de kinderen voor hun geweldige inzet. Het fietsteam Salland d’HuZes zal het geld afdragen aan het KWF.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.