willem hendrik zwart hal 12 jaar

Ad en Truida Huetink hebben drie bijzondere data in juni om iets te gedenken en te vieren.

20 juni 1963 zijn zij getrouwd.

21 juni 1953 heeft Ad de eerste kerkdienst in Hoenderlo gespeeld.

29 december 2000 hebben zij de Willem Hendrik Zwart Hal in Lemelerveld geopend.

20 juni 2013 vieren wij ons 50-jarig huwelijksfeest. Dit feest speelt zich in eerste instantie af in de Willem Hendrik Zwart Hal met muziek, film en zang.

We hopen dit te vieren met kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden.

Vanuit een traditioneel boerenbedrijf , ooit begonnen in Beekbergen en later voortgezet in Lemelerveld, hebben Ad en Truida dit bedrijf een andere vorm gegeven en uitgebreid tot het nu huidige bekende bloembollenbedrijf ‘Huetink Bloembollen Lemelerveld’. Het bedrijf wordt nu gerund door drie zonen. Dochter Agnes zit in de reiswereld en heeft daar een leidinggevende functie. Tevens helpt zij bij de concertorganisatie.

Het succes van de WHZ-Hal zou niet geweest zijn zonder de tomeloze inzet, steun en soms ook als ‘rem’, van Truida.

21 juni 1953 heeft Ad de eerste kerkdienst gespeeld. Ad is nu inmiddels 60 jaar kerkorganist. Tientallen verschillende orgels heeft hij bespeeld in binnen- en buitenland, o.a. Israël, Canada, Curaçao, Duitsland, Portugal, enz. Alles uiteraard hobbymatig. Vier jaar geleden ontving Ad een hoge onderscheiding van de Protestantse Kerk Nederland (P.K.N.); het draaginsigne in Goud met Briljant.

Momenteel speelt Ad circa tachtig kerkdiensten per jaar in vier verschillende kerken en tevens nog op verzoek in andere kerken. Truida gaat altijd met hem mee, anders zou het ook niet kunnen. Het is natuurlijk wel afwisselend; elke keer een andere kerk en andere vormen van diensten. Door de weeks wordt de meeste tijd in de muziekhal doorgebracht. Er komen veel groepen en dan speelt Ad altijd zelf. Het muziekrepetoir is zeer divers, zowel geestelijk, als klassiek, populair en modern. Verder werkt Ad veel mee in de zomerperiode, bij inloopbespelingen in diverse kerken.

29 juni 2013: het 12½-jarig bestaan van de Willem Hendrik Zwart Hal!

Op 29 december 2000 vond de feestelijke opening plaats van de WHZ-Hal met de in gebruik name van het Monarke-concertorgel. Niets wees er toen op dat het een centrum zou worden van concerten op hoog niveau, waar artiesten, bekend van radio en tv uit binnen- en buitenland, zouden optreden. Duizenden bezoekers hebben de weg naar Lemelerveld weten te vinden, zelfs van buiten onze grenzen. Inmiddels hebben 71 verschillende artiesten in onze hal opgetreden uit Nederland, Canada, Denemarken, Tsjechië en Duitsland. Onder de naam ‘Royal Music All In’ hebben er 307 concerten reeds plaats gevonden.

Het informele van de concerten, het hoge niveau, de entourage, alsmede de ontvangst met koffie en na afloop een drankje en een hapje, blijken met elkaar een goede formule te zijn. Er zit veel werk in de organisatie. Acht enthousiaste medewerk(st)ers zorgen dat de p.r. en de organisatie zo goed mogelijk verlopen. Het orgel is diverse malen aangepast en geherintoneerd om de klank steeds verder te verfraaien.

Naast de concerten worden vele groepen ontvangen. Talrijke busondernemingen hebben ons adres in hun arrangement opgenomen. Meer dan 300 groepen hebben de weg naar Lemelerveld inmiddels afgelegd. Mensen die iets te vieren hebben of eens gezellig uit willen kunnen een programma ‘op maat’ krijgen, bijv. een programma met informatie over het bedrijf, de hal en het orgel en daarna één uur muziek. Daarbij wordt ingegaan op de wensen van de groep, eventueel afgewisseld met koffie en/of een drankje. Meestal speelt Ad zelf en soms een gastorganist. Het repertoir is zeer divers, zoals kerkmuziek , klassiek en populair. Verder worden er CD’s en DVD’s opgenomen.

U kunt ons vinden op de site: staging2.huetink-royalmusic.nl en op facebook.

Contact via 0572-371838 en mail naar adhuetink@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.