wethouder deelt oordoppen op tentfeest uit

Wethouder Marnix von Martels deelt vrijdagavond oordoppen uit op het tentfeest in Hoonhorst. De actie van de Dalfser wethouder is de aftrap van een campagne tegen gehoorbeschadiging.

Jaarlijks zijn er naar schatting meer dan 20.000 nieuwe gevallen van gehoorschade door

uitgaanslawaai in Nederland. Vooral onder jongeren. In veel gevallen is de gehoorschade niet meer terug te draaien en kan het zelfs leiden tot een levenslange pieo in het oor. Omdat de risico’s van uitgaanslawaai vaak worden onderschat is de gemeente Dalfsen een campagne gestart om jongeren bewust maken van de gevaren.

De gemeente Dalfsen gaat inzetten op strengere eisen voor de organisatoren van evenementen en gaat bezoekers van evenementen voorlichting geven. Aan organisatoren van evenementen wordt gevraagd aandacht te besteden aan maatregelen die zij kunnen nemen ter voorkoming van gehoorschade. Hierbij kan je denken aan het plaatsen van een omheining rond geluidsboxen, het hanteren van een maximaal geluidsniveau, informeren via voorlichtings- en waarschuwingsteksten en het beschikbaar stellen van gehoorbeschermers. Deze maatregelen worden meegestuurd met de evenementenvergunning.

Met een voorlichtingscampagne, bestaande uit flyers, posters en een website wordt ingegaan op de

gevaren van te harde muziek met gehoorschade als gevolg. Op de speciaal opgezette website

staging2.naaijezelfgeenooraan.nl kunnen jongeren veel informatie vinden. De campagne gaat op vrijdag 28 juni van officieel van start tijdens het Sproeifeest in Hoonhorst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.