wandelnetwerk salland officieel geopend

Het Wandelnetwerk Salland is vrijdag om 14.00 uur officieel geopend. Gedeputeerde van de provincie Overijssel Theo Rietkerk onthulde samen met de burgemeester Piet Zoon van de gemeente Raalte, burgemeester Ton Strien van gemeente Olst-Wijhe en wethouder Robin Hartogh Heys van de gemeente Deventer bij startpunt Nieuw Rande het eerste startpaneel van het Wandelnetwerk Salland.

Wandelnetwerk Salland is klaar en nu begint het!

Het Wandelnetwerk Salland is gereed, en nu verder! Miel Termont, oud-voorzitter van de KNBLO en wandelspecialist: “Met het Wandelnetwerk Salland heb je goud in handen!” Theo Rietkerk geeft aan dat het nu zaak is om ondernemers en evenementen met het Wandelnetwerk Salland te verbinden en “we gaan voor de vierde opeenvolgende keer voor de titel van Wandelgemeente/regio van het jaar!” Thea Huisman van Salland Marketing: “het is nu aan de wandelaar om het Wandelnetwerk Salland te beleven.”

46 startpunten, 140 gemarkeerde wandelroutes, 735 kilometer aan wandelpaden!

Het Wandelnetwerk Salland bestaat uit 46 startpunten met infopanelen, 140 gemarkeerde wandelroutes en 735 kilometer aan wandelpaden. Door het uitgekiende systeem van bewegwijzering combineert het wandelnetwerk honderden gemarkeerde wandelpaden. Er kan een ommetje van enkele kilometers gewandeld worden, maar ook de geoefende wandelaar komt volop aan zijn trekken. Bij elk startpunt staat een infopaneel met daarop de wandelroutes en informatie over de directe omgeving. Iedere route heeft een eigen kleur en lengte. Langs de route zijn routepalen met gekleurde pijlen. Onderweg kan op elk keuzepunt worden overgestapt op een andere kleur of route. Aan de hand van de kaart van het wandelnetwerk kan de wandelaar via de keuzepuntpalen een eigen route samenstellen.

De al bestaande LAW–wandelingen, de Sallandse Zandloper, plaatselijke ommetjes en andere gemarkeerde wandelroutes in Salland zijn opgenomen in het Wandelnetwerk Salland. Er ligt zelfs een geheel nieuwe langeafstandswandelroute: het Sallandpad, van 130 km. die door heel Salland voert. Het prettige voor de wandelaar is dat het Wandelnetwerk Salland aansluit op het wandelnetwerk van de buren: de regio’s Vechtdal en Twente.

De 46 startpanelen zijn allen voorzien van Layar, een applicatie op de smartphone waarmee je het paneel kunt scannen. Er verschijnt een digitale laag met icoontjes die je kunt aanklikken. Deze icoontjes linken naar leuke filmpjes of websites en geven nog meer beleving aan de locatie waar je op dat moment bent.

Het Wandelnetwerk Salland is aangelegd door Recreatiegemeenschap Salland. Hierin participeren de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. Naast de bijdrage van de drie gemeenten heeft ook de provincie Overijssel financieel haar bijdrage geleverd. Op dit moment worden nog enkele startpanelen geplaatst, maar wandelend via de keuzepalen en met behulp van de Wandelkaart kun je het Wandelnetwerk Salland volop gaan verkennen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.