Home / archiefcentraal / wachtlijst voor nieuwbouwhuis verdwijnt

wachtlijst voor nieuwbouwhuis verdwijnt

Op de wachtlijst voor nieuwbouwprojecten in Raalte staan nu ongeveer 2900 mensen ingeschreven. “Onder hen is een groot aantal dat zich ingeschreven heeft voor het geval dat ze ooit naar een nieuwbouwhuis willen verhuizen,” stelt wethouder Wagenmans. “Op die manier kunnen ze jarenlang punten vergaren. Daar willen we vanaf stappen.”

Bij het systeem dat Raalte in wil voeren, krijgen alle ingeschreven personen een brief thuis. Vervolgens kunnen ze zich inschrijven op een kavel. Via loting worden de kavels dan toegewezen. Doelgroepen als ouderen en starters kunnen voorrang krijgen.

Hoewel de gemeenteraad deze vorm van ‘kaveluitgiftebeleid’ (mooi scrabblewoord) nog niet definitief heeft goedgekeurd, is het plan al wel met de plaatselijke belangen besproken. Vanuit enkele dorpen kwam het geluid dat men bang was dat ‘eigen mensen’ moeilijker aan een kavel zouden kunnen komen. Daarop is het voorstel gedaan om sommige dorpen de mogelijkheid te geven om eigen inwoners een voorkeurspositie te geven.

Volgens Wagenmans is het voorgestelde beleid opener en past het beter bij deze tijd. “En het sluit meer aan op de huidige marktsituatie.” Olst-Wijhe werkt al met deze manier van kaveluitgifte.

Lees ook

Bloembollen poten in Olst

OLST – Eetbaar Olst-Wijhe gaat op zaterdag 30 oktober duizend biologische bloembollen poten op het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.