vvd wil snel nieuwbouw tijenraan

 

Met deze insteek gaat VVD-fractie donderdagavond het raadsdebat in waar het college ‘groen licht’ vraagt voor het plan om het sportbedrijf te verzelfstandigen uit te werken. “De tussenrapportage toont echter aan dat er de komende jaren geen enkele bezuiniging te verwachten is. Integendeel: de komende jaren zullen de kosten stijgen door frictiekosten, talloze vergaderingen en begeleidingskosten. En per saldo schiet vooral de sport er helemaal niets mee op”, zo luidt de conclusie van de VVD.

“Stop met het plan om het sportbedrijf te verzelfstandigen. Stop ook met het blind najagen van de 330 duizend euro aan bezuinigingen. Pak het échte probleem bij de kop en bouw een volledig nieuw zwembad én sporthal Tijenraan. Daarmee vang je twee vliegen in één klap: Er kan dan een kwalitatief uitstekend bad neergezet worden, zonder allerlei tierelantijnen en tegelijkertijd is zeker 300 a 350 duizend euro te besparen, waarmee ook de bezuinigingsdoelstelling wordt bereikt. Het wordt tijd dat het college en de coalitiepartijen CDA en Gemeentebelangen inzien, dat de ingeslagen weg een doodlopende weg is”.

De VVD noemt het ‘al met al dus een slecht verhaal dat nu al loopt vanaf 2010 toen de coalitiepartijen besloten een bezuiniging van 330 duizend in de begroting op te nemen, zonder een beeld te hebben van de haalbaarheid’.

“Eerst werd daarna zwembad De Tippe bijna geofferd, maar gelukkig kon de raad daar een stokje voor steken. Toen al was duidelijk dat niet De Tippe maar Tijenraan het probleem was. We hebben toen stevige kritiek geuit op de interne organisatie. Het is alleen geen oplossing als je dat onderbrengt in een BV, dat bovendien geen slagkracht heeft. Wat ons betreft vanaf nu twee sporen: de interne organisatie op orde en met volle kracht richting nieuwbouw Tijenraan”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.