vrijwilligers elckerlyc verrast met taart

Wethouders Wagenmans bracht samen met Hennie Huis in ’t Veld op 15 juni een verassingsbezoek aan Elckerlyc. De vrijwilligers werden door hen getrakteerd op taart bij de koffie. Wagemans heeft zich vanaf het begin ingezet voor de realisatie van het vernieuwde Elckerlyc als Multi-functionele Accomodatie (MFA). Door de gemeente wordt deze MFA als voorbeeld gezien voor de hele gemeente Raalte.

Wagenmans en Huis in ’t Veld waren onder de indruk van de vormgeving en vorderingen. Er werd gekeken naar de vrijwillige werkzaamheden die plaatsvonden, zoals timmeren, schilderen, installatie, tegelen, isoleren en al die andere dingen die ervoor zorgen dat Elckerlyc weer up-to-date wordt.

De vrijwilligers worden voor een groot deel aangestuurd door Paul Hobert en Martin Legebeke. Vooral Martine is één de drijvende kracht achter het vrijwilligerswerk. Martin zorgt voor de planning en schakelt de vrijwilligers hierbij in.

Niet al het werk wordt door vrijwilligers uitgevoerd. Zo zijn werknemers van Veldman Techniek-Zonne Energie bezig met het plaatsen van ruim zestig zonnepanelen. Verder zorgt Installround er de komende week voor dat er achttien bronnen van vijftig meter diep worden geboord. Via een systeem wordt warmte onttrokken aan het grondwater, wat weer benut wordt voor de verwarming van het gebouw. Dit alles wordt gedaan in het kader van energiebesparing en duurzaamheid.

Gemeenschapscentrum Elckerlyk hoopt in het weekend van 14 en 15 september officieel open te gaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.