vragen over onderhoud tuin mariaschool

De tuin van de voormalige Mariaschool in Heino ligt er verwilderd bij. Reden voor de VVD Raalte om vragen in de gemeenteraad te stellen over het onderhoud aan de tuin. “De gemeente Raalte is eigenaar van de voormalige Mariaschool (later Dolfijn) in Heino. Het pand is, vanwege haar historische waarde, gelabeld als een pand met een beschermd dorpsgezicht. Het gebouw en met name de voorzijde ziet er op dit moment desolaat uit. Aan de tuin (b)lijkt, zo is de indruk, niets gedaan worden,” aldus de VVD.

De Springplank verhuist binnenkort, maar voor die tijd willen de liberalen nog duidelijkheid over het onderhoud dat uitblijft: “Welke afspraken zijn er met de huidige gebruiker gemaakt over het onderhoud van het gebouw en de tuin. Als dit een taak is van de gebruiker, waarom wordt daar niet op toegezien? Als het onderhoud een taak is van de gemeente, hoe is het dan mogelijk dat er zoveel achterstand is?”

Ook wil de VVD weten of na het vertrek van de Springplank al een invulling voor het pand is. “Als er geen nieuwe gebruiker (bekend) is: hoe is dan het beheer en toezicht op zowel gebouw, tuin als achterliggende speelplaats geregeld?”

Ook vraagt de VVD welke acties er zijn en worden ondernomen om tot een nieuwe invullingen te komen. En tenslotte: “Welke acties hebt u ondernomen of gaat u ondernemen om verpaupering te voorkomen?“

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.