volkstuinen voor minima wint gezondheidsproject

Het project ‘Volkstuinen voor minima’ heeft de verkiezing tot gezondheidsproject van het jaar in Raalte gewonnen. Het plan werd ingediend door de Adviesraad Werk&Inkomen. Het plan mag op 5000 euro aan ondersteuning van de gemeente rekenen. In totaal werden er elf plannen ingediend.

Volgens de jury is het plan voor de volkstuinen sociaal en bovendien snel te realiseren. “Dit sociale en snel te realiseren project draagt bij aan een gezonde leefstijl voor mensen met een laag inkomen en werkt gezondheidsbevorderend (beweging en voeding). Het stelt mensen in staat om voor hun eigen voedselproductie te zorgen, waarbij ze regie en de verantwoordelijkheid hebben voor hun eigen tuin. Dit project draagt tevens bij aan de sociale contacten,” aldus de gemeente in een persbericht.

De tweede prijs (goed voor 2500 euro) is door de jury toegekend aan het project ‘Kids beweegroute door Park Drostenkamp’, ingediend door Magda Mali uit Raalte. Volgens de jury gaat het om een leuk blijvend initiatief van een individuele inwoner voor kinderen en hun ouders. Dit project kan meer kinderen naar park Drostenkamp trekken (jog/beweeg/fun-kidsroute) en prikkelt de jeugd om te bewegen. Voor de uitvoering van dit project worden bordjes ontworpen samen met een delegatie van kinderen.

De derde prijs van 1000 euro is door de jury toegekend aan het project “SportEve/Kindactief’, ingediend door Landstede. Dit project is ten behoeve van een spelenkar en sport- en speluitleen, en wordt georganiseerd door MBO-studenten. Zij organiseren sportdagen voor buurtdorpen en Raalte-dorp. Zij willen hun prijs inzetten voor materialen voor een spelenkar/bakfiets vol met sport- en spelmateriaal, waarmee studenten de wijk intrekken. Met dit project wordt jeugd gestimuleerd om na schooltijd samen buiten te spelen en te sporten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.