verslag van zeepkistenrace wesepe

Zeepkistenrace terug van weggeweest kopten enkele kranten vorige week. Nou, de zeepkistenrace is inderdaad terug en hoe! De jongeren hadden bij aangegeven de race graag terug te willen en ze hebben woord gehouden. In totaal 8 zeepkisten met in totaal een kleine 40 kinderen stonden vrijdagavond aan de start.

De organisatoren van Stichtingen Jeugdsoos Wesepe hadden de hele dag angstig naar de lucht en naar buienradar gekeken, maar aan het eind van de middag klaarde het op en kon het festijn onder perfecte weersomstandigheden van start gaan. Bij aanvang bleek al dat een tweetal teams voor de snelheid gingen; hun zeepkist was eigenlijk een aangepaste skelter zonder trappers en verdere toeters en bellen. De overige 6 teams hadden echter flink getimmerd en geverfd wat resulteerde in mooie kisten. Het toegestroomde publiek, van jong tot oud, zag de hele meute er na het startsein vandoor gaan om vooraan te liggen bij de eerste hindernis. Deze kon namelijk maar met een kist tegelijk genomen worden dus de voorsten hadden een voordeel op de rest van het parcours. Verder op het parcours moesten de teams slalommen, spekhappen en ballon prikken. Hierdoor werd de snelheid er iets uitgehaald, maar tijdens de pauze bleek dat er toch flink hard gereden werd.

Twee teams hadden evenveel ronden afgelegd en de spanning steeg voor het tweede deel. Voor een team was de eindoverwinning echter al buiten bereik. Hun voorband was met een flink knal uit elkaar geknapt en op drie wielen is nu eenmaal niet zo makkelijk rijden. Na het eindsignaal ging de jury het aantal rondekaartjes tellen en werd overleg gepleegd over wie de mooiste kist had gemaakt. Ook hier bleef het spannend tot het laatste moment. Uiteindelijk bleken de jongens van “I love Wesepe” de meeste rondjes afgelegd te hebben, 24 in totaal. Daarmee bleven ze de nummer twee net één rondje voor. De pechprijs ging ook naar een jongensteam en wel naar de “De Hippies” vanwege hun klapband. Niet alle prijzen gingen echter naar de heren deze avond, want de originaliteitsprijs ging haar de “Gummy Bears”. Deze dames hadden een zeer mooie kist gemaakt waarbij met name de kleurrijke accenten en de nette afwerking bij de jury in de smaak viel. Na de prijsuitreiking en een dankwoordje richting de sponsoren en DJ Wesley haalde het publiek nog een ijsje, werden de kleintjes uit het springkussen geplukt en kon iedereen tevreden naar huis.

Voor de organisatie resteerde alleen nog het opruimen van het parcours en het tellen van het bijeengebrachte sponsorgeld. Ook op dat front bleek de afsluiting een daverend succes. Ondanks de crisis hebben de inwoners en ondernemers van Wesepe gul gegeven en daarmee de opbrengst van vorig jaar zelfs overtroffen. De deelnemers hebben er daarmee zelf voor gezorgd dat ze volgend seizoen een spectaculair programma aangeboden zullen krijgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.