veldhuis alpe dhuzes mijn verhaal

Met als doel zoveel geld op te halen voor het goede doel, deed Tonny Veldhuis vorige week mee aan de Alpe d’HuZes. Hieronder deelt hij zijn verhaal.

‘In oktober heb ik me aangemeld voor dit evenement na maanden van twijfelen, ik heb voor mijn gevoel geen bagagedrager(M’n zus zit er op, maar die geeft nog steeds energie)! Ik ga het doen voor iedereen om de bagagedrager LEEG te houden. Het antistrijkstok beleid gaf de doorslag om voor de KWF een half jaar m’n leven op de kop te zetten. Ik vind dat ik bevoorrecht ben in wil daar graag in dit bijzondere jaar wat voor terug doen(5 maart 50 geworden).

Dus een plan van aanpak opgesteld voor mezelf, met als doelstelling 4 keer die berg te beklimmen(6 keer vond ik voor mijn lichaam toen onverantwoord), en een dikke 5000 euro op te halen. Direct hulp gezocht bij Paulien en Monique(super meiden dat jullie dit gedaan hebben!) om alles beter op te zetten en een stukkie ondersteuning.

Ja, en dan ga je naar de sportschool voor een trainingsschema en iedereen daar direct enthousiast, die jonge honden daar speelden het handig en maar pushen op 6 keer beklimming!!, ga je wel makkelijker van trainen en het schema werd steeds zwaarder….

Dan aan de tap in de kantine de primeur voor Mariënheem dat ik mee doe, en direct een reactie van 4 personen dat ze meegingen, en dat had ik eerlijk gezegd nooit verwacht, dat er mensen mee zouden gaan, er kwamen er zelfs nog 2 bij zodat we met 7 personen op de Alpe zaten!

Het afgelopen half jaar enkele keren met het CRV team bij elkaar gezeten en er was direct een klik, het team paste direct bij elkaar en dat bleef in Frankrijk zo, sterker je houdt er vrienden van over! Ben de teamcaptain heeft dat heel goed gedaan(hij is op het werk mijn chef, we hebben het geen 1 keer over het werk gehad).

Dan gaat het kriebelen om er tegen aan te gaan, de donaties lopen boven verwachting met als hoogtepunt de opbrengst van de Allerlaatste Koninginnenacht in Mariënheem, 3200 euries! De trainingen verlopen super, ik wil naar de Alpe!!

En we gaan, met zijn zevenen in een Volkswagen bus, hele verschillende personages, maar het klikte geweldig! We komen op zaterdag 1 juni rond zevenen onderaan de Alpe, en toen werd het heel stil in de bus, wat een berg!!! , daar fiets je toch nooit tegenop en zeker niet vaker dan 1 keer dachten de supporters, ik zelf vond het ook indrukwekkend maar hield me vast van wat ik gehoord had: In de auto lijkt hij steiler.

Zondag, de eerste training, de achterkant van de Alpe beklimmen ieder voor zich. Hartslagmeter om en gaan…ja en het ging super direct. Circa 12 kilometer per uur en ik kon het volhouden met een goede hartslag tot op de top(wel moe hoor bovenaan). Maandag de officiële route gefietst met teamgenoot Walter op reserve, hartslag rond de 140, 9 km/uur en in 1 uur en 29 minuten fris boven, en dan ga je toch stiekem aan die 6 keer denken.

De andere 2 dagen de tijd door gebracht met het team en de supporters, die me in de watten legden om op donderdag te pieken. Enkele bijeenkomsten gevolgd, waarvan die onder de hemel in de stralende zon de meeste indruk maakte, dichter bij de hemel kom je niet!! De valkuil voor mij is echter dat ik slecht slaap in een hotel en ik heb daar ook zeer slecht geslapen. De laatste nacht slaap je door de spanning toch niet maar de nachten ervoor waren ook niet goed voor de rust.

Dan donderdag 6 juni om 2 uur in de nacht de wekker, ontbijtje(of heet dit anders op dit tijdstip) erin en in het donker meet duizenden afdalen(wat een mooi gezicht die lampjes). Ee n drie kwartier wachten op de start en 10 voor 5 mogen we!

De spanning moet uit het lijf en de eerste paar bochten gaan in tour de France tempo! Moet mezelf temperen en kom toevallig Christel achterop(petekind van Gerard en Ria Nij Bijvank), we vertellen elkaar ons verhaal en komen ontspannend boven bij de finish waar de supporters al staan! Even het hotel in voor een droog shirt en tweede ontbijt en weer gaan voor de tweede keer. Die ging ook goed echter de hartslag was voor mijn gevoel te hoog, rond de 150.( De tijd was de snelste achteraf van de 5 beklimmingen).

Boven naar het oppeppunt van de Big challenge geweest en ja je gaat het doel bijstellen omdat het zo super gaat, ruim voor 12 uur al 3 keer boven geweest. Echter de knop toch weer omgezet voor mezelf en gewoon kijken per beklimming wat er gebeurt, en dat was maar goed ook. De vierde was zwaar, 33 graden, geen lucht genoeg in de longen, wel een redelijk tempo, maar de krachten vloeiden weg. Bovenaan bij het oppeppunt was het over, het lichaam volledig naar de kloten. Bijkomen onder een slaapzak en naar de fysio. 1 grote hoesbui van een half uur lang.

De fysio controleerde de spieren en gaf het verrassende advies, douchen een uur slapen en dan mag je nog een keer….ik was echter al helemaal klaar met die rotberg! Doelstelling was gehaald 4 keer omhoog en dan meer geen extra geld voor beklimming 5 en 6, dan maar geen 10.000 euro binnen gehaald.

Dan lig je op bed en loop je helemaal leeg…je begint na te denken en denkt aan 2 uitspraken die je hebben bezig gehouden de laatste maanden: De eerste was kanker kent geen economische crisis! De tweede, kanker patiënten hebben elke dag pijn, als deelnemer mag je ook een dag pijn hebben. Dus uit het bed, een schop onder kont van mezelf, zeer warm aangekleed en om 17.30 uur beneden voor m’n laatste klim(de saamhorigheidsklim). Ben onder weg “duizend keer dood gegaan”maar heb doorgetrapt, wel met 3 pauzes(de alpe heeft inderdaad 21 bochten…), in een moordend tempo van 6 km/uur..De finish om 10 over half acht, een overwinning op mezelf! Iedereen heel hartelijk dank, dichter bij de hemel komt mijn gevoel niet, super!’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.