vechtdalpad gaat de grens over

Het Vechtdal wandelpad is met 30 kilometer verlengd en is nu een unieke grensoverschrijdende wandelroute. Hierdoor kan de wandelaar in Duitslands tussen Emlichheim en Laar kilometers langs de Vecht lopen en de rivier intensief beleven. Daarnaast zijn er 100 bewegwijzeringspalen en drie informatieborden langs de route geplaatst en is er een Duits- en Nederlandstalige brochure ontwikkeld.

Het Vechtdalpad bestaat al sinds 1999 en is een langeafstand wandelroute van Zwolle naar Gramsbergen van 75 kilometer. Mede door de aanwezigheid van vier stations op de route is dit pad erg populair. Vanaf de opening hebben al meer dan 40.000 wandelaars het pad belopen. Het programma Ruimte voor de Vecht heeft de wens om het Vechtdalpad door te trekken naar de bronnen van de Vecht in Darfeld. Dat levert namelijk een unieke internationale route op van 245 kilometer, met een schat aan belevingen.

De eerste stap is nu gezet met het traject tussen de grens en Hoogstede. Ruimte voor de Vecht is een samenwerkingsverband van dertien partners in het Vechtdal, onder voorzitterschap van provincie Overijssel.

De totstandkoming van dit pad is het resultaat van de intensieve samenwerking tussen Ruimte voor de Vecht en de Duitse gemeenten. Streven is van de Vechtanjer (‘Heidenelke’ in het Duits) een vertrouwd logo te maken in het Duitse deel van het Vechtdal.

Het project is mogelijk gemaakt door bijdragen van Ruimte voor de Vecht in Overijssel en de gemeente Emlichheim. De aanleg is gerealiseerd in nauwe samenwerking met Routepunt Oost en Vechtdal Marketing.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.