van huisstede uit boskamp fietst alpe dhuzes

Hans van Huisstede uit Boskamp heeft op donderdag 6 juni met zijn “team Krehalon” uit Deventerm deelgenomen aan de Alpe d’HuZes. Op zijn mountainbike beklom hij de berg zes keer en haalde met zijn team ruim 26000 euro op, dat aan onderzoek in de strijd tegen kanker besteed wordt.

Hans trainde vijf keer per week en heeft vele uren op de spinningfiets van Leef! Sportcentrum Olst-Wijhe doorgebracht. Hij kreeg instructies van Marieke Beuwer, die hem als diëtiste ook van voedingsadvies voorzag. Niet alleen conditioneel en fysiek was alles in orde, ook de techniek was belangrijk. Dit deel werd door Diederik Logt van Logt Tweewielers in Olst verzorgd.

Naast sportiviteit, speelde vooral emoties een belangrijke rol. Bijna elke deelnemer, vrijwilliger of toeschouwer had een verhaal waarom hij of zij op de Alpe d’Huez aanwezig was. “Het voelde als een grote familie, iedereen moedigde elkaar aan, men omarmde anderen zonder woorden of je kreeg letterlijk een duwtje in je rug”, vertelt Hans verder. Hans’ zesde finish rond 19:30 uur live op Nederland 1 uitgezonden werd. “Binnen een paar minuten had ik van een Wim Kleijn, een fietsmaat uit Den Nul, het fragment al op mijn telefoon binnen.”

Alpe d’HuZes heeft voorlopig al ruim 25 miljoen euro opgebracht en de wervingsactie loopt nog door. Steun de strijd tegen kanker, doneer dan op de actiepagina van Hans van Huisstede http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/krehalon6/hans-van-huisstede/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.