tweetkonte van de maand juni john ruiter

John Ruiter uit Raalte is de tweetkonte van de maand juni. Die tweetkonte is een beetje de dichter des vaderlands, maar dan van Salland en niet langer dan een maand. Hij wordt vooraf gevraagd die taak op zich te nemen. Wat hij twittert, daarin is hij vrij. We hopen natuurlijk dat de tweetkonte in zijn of haar maand er meer werk van maakt dan anders. Nóg meer werk, want je wordt niet zo maar de tweetkonte van Salland, de jury heeft een reden jou te selecteren.

John Ruiter (48) uit Raalte is actief op Twitter sinds februari 2009. “Ik combineer mijn werk met een vol, maar leuk privéleven. Ik fiets veel (bijna elke dag naar mijn werk in de binnenstad van Zwolle), zoek graag het buitenleven op en fotografeer veel. Agnes is mijn partner.”

“Ik werk bij de gemeente Zwolle als hoofdredacteur digitale media en ben onder meer verantwoordelijk voor de gemeentelijke website Zwolle.nl en de uitingen van de gemeente in de social media (met name Twitter en Facebook). Zwolle zit landelijk in de voorhoede als het gaat om het gebruik van social media bij gemeenten. Daarnaast heb ik nog een communicatiebureau, waarin ik mijn kennis op het gebied van on- en offline communicatie, beeld en tekst bundel en uitdraag.”

Tweets

“Salland Centraal heeft mij aangewezen als de Tweetkonte voor de maand juni. Wat voor tweets kun je van mij verwachten? Mijn agenda laat onder meer zien: een patiëntendag in Utrecht, een kijkje aanstaande zondag bij de kunstexpositie van o.a. Agnes in de Huishoudschool, #twalland op 13 juni bij Oortwijn in Heino en fietsweekend met Heikera in Hochsauerland. “

“#Twalland wil ik er even uitlichten. Een paar jaar geleden hebben Heetenaar Hans Lenderink en ik hiervoor het initiatief genomen. De bijeenkomsten bieden lokale gebruikers van Twitter de mogelijkheid om elkaar in een informele sfeer IRL (in real life, in het echt) te ontmoeten.”

“Op donderdag 13 juni echter slaan we onze vleugels naar Salland. #twalland is een samentrekking van Twitter en Salland. We proberen met Twitter en Facebook ook deze mooie landstreek voor het voetlicht te brengen. Wie mee wil doen, is van harte welkom.”

Website

“Een uitdagende klus die ik in Zwolle heb, is het opzetten van een nieuwe gemeentelijke website. Dat doen we samen met andere gemeenten om kosten te besparen. Omdat de site wel een sterke lokale invulling moet krijgen, leggen we onder meer via bijeenkomsten ons oor te luisteren bij de stad. Ook daarover zullen ongetwijfeld tweets voorbijkomen.”

“Ook deel ik graag mijn kennis en ervaring op het gebied van online communicatie. Volg me op Twitter: @johnruiter.”

De jury over Maurice Endeman

De jury van Tweetkonte over Maurice Endeman, de allereerste Tweetkonte van Salland: “Maurce Endeman verdient meer volgers. De man achter Pedro Picopop, heeft nog maar 130 tweets achter zijn naam staan en heeft daarmee al bijna 100 volgers.Als hij op deze voet doorgaat, dan zal de volgerschare, in ieder geval in en rond Salland blijven groeien. Hij geeft informatie. Ouderwets zenden misschien, maar wel met leuke links en verwijzingen naar andere Twitter-accounts, maar hij luistert ook en reageert. Daar draait het natuurlijk om in communicatie. En hoewel echte goeroes niet retweeten, stuurt hij interessante dingen van anderen door. Dat juichen wij toe. Zo is zijn Twitter account een mooie mix van informatie en communicatie. Zeker voor liefhebbers van muziek. Behalve zijn muzikale passie komen we via het twitteraccount weinig te weten van Maurice. Dat is vast een bewuste keuze. Prima natuurlijk. Want dat is een basisprincipe van social media-gebruik. Iedereen kiest zijn of haar eigen pad. Hoe open je bent, dat bepaal je zelf. Maar wel jammer. Want de argeloze twittervolger zou wel wat meer willen weten van deze enthousiasteling.”

Deze maand is het juryrapport opgesteld door Kornelis Wetsema, eigenaar van Communicatiebureau Catapult.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.