tiende editie kunstfietsroute

De tiende editie van de kunstfietsroute “Kunst van Hier tot Ginder” vindt plaats van vrijdag 7 tot zondag 9 juni van 10.30 uur tot 17.30 uur. Deze kunstfietsroute is een fietstocht van dertig kilometer door het Sallandse landschap. Je fietst door de buitengebieden van de gemeentes Deventer, Olst-Wijhe en Raalte en door de dorpen Okkenbroek, Averlo en Wesepe.

Het startpunt van de route is in Okkenbroek bij Café & Terras á la Monique. Je kunt echter op elke punt van de route starten. De fietsroute is geheel bewegwijzerd. Locaties vormen langs de route het podium voor kunst, theater en muziek.

Voor ouders met kinderen is er een verkorte route van zestien kilometer. Op dat deel van de route zijn er ook educatieve activiteiten. Zo kunnen kinderen deelnemen aan een workshop boerderijdieren maken. Deelname aan de kunstfietsroute is gratis.

In het centrum van Okkenbroek vindt amateurtheater plaats. Bij Café & Terras á la Monique vind je een kunstwerk van Marieke de Jong met een historisch karakter. Bij boerderij De Grote Brander zie je een kunstwerk van Margot Olde Loohuis gemaakt met duizend ballonnen.

Als je moe bent van het fietsen kun je terecht bij het Theater Swoolisch. Daar hebben ze het “voetenbadterras.” Je kunt daar onderuit zakken in een van de design kruiwagens en je voeten in een warm bad met olie zetten. Ook vind je hier kunstwerken van de amateurkunstenaars, die je mag nomineren als mooiste kunstwerk. Langs de route van De Grote Brander richting De Heihoeve vind je een poëtische installatie van Nynke Deinema en Caroline Roy. Bij De Heihoeve in Lettele is het kunstwerk van kunstenaar Mathijs van Lieshout te vinden. Op deze locatie zijn ook het beeld van Chantal de Wolde en het glazen atelier van Wim Schermer te zien. Op het kanaal bij De Steernebrug kun je kijken naar een voorstelling van dansgezelschap Vloeistof met “Dood op de Boot”. Bij melkveebedrijf De Wilgenhoeve heeft kunstenaar Marike Pool een ruimtelijke installatie gemaakt over het verval van mensen die al generaties op deze boerderij wonen. Ook is hier een kunstwerk van kunstenaar Paul Segers te zien.

Bij de Protestantse Kerk in Wesepe zie je bladfiguren in een beukenboom klimmen, dit is een kunstwerk van Mark Kramer. Ook staan hier verschillende ruimtelijke beelden gemaakt door Daphne Riedijk. Bij Erf Driemarke in Heeten wordt je meegenomen door expeditieleider Hans Jungerius voor een tocht. Ook vind je hier een beeld gemaakt door Caroline de Bruijn en een door TAMTAM animatiefilm. Bij Koe in de Kost in Heeten is een voorstelling door Compagnie DaaD met “La Cuisine Macabre”. Ook vind je hier een geweldig videokunstwerk gemaakt door Stefan Venbroek. Kinderen kunnen op deze locatie een workshop boerderijdieren maken volgen.

In een omgebouwde Vespa zoeft een dj langs de Kunstfietsroute. De Vespa heeft een eigen geluid en kan op elke plek stoppen om spontaan een sfeertje te creëren. Ook het Overijssels Vrouwen Kamerkoor “Voca Me” laat hun repertoire horen. Je vindt “Voca Me” bij Erf Driemarke.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.