tegenvaller voor heiki laing

MX Twente rijder Heiki Laing uit Haarle kreeg zondag 2 juni in het Friese Makkinga met tegenslag te maken. Na een flinke klapper in de tweede manche wist hij als elfde te eindigen. In het dagklassement eindigde hij op een achtste plaats.

Na de start van de eerste manche lag Heiki na een aantal bochten op een zestiende plaats. Hij kwam de eerste ronde door als vierde. In de tweede ronde verbeterde hij zijn positie en kwam als tweede door. Samen met de kopman nam hij een behoorlijke voorsprong op de rest van het veld. Na een spannende strijd moest hij genoegen nemen met de tweede plek.

Kort na deze manche werden de vier kopmannen opgeroepen. Twee ervan werden gediskwalificeerd, waaronder de kopman. De overige twee, waaronder Heiki, kregen een tijdstraf van één minuut omdat ze teveel geluid hadden geproduceerd (0,3 dB teveel). Hierdoor werd hij teruggezet naar een 5e plaats.

De start van de tweede manche ging goed en Heiki lag na een aantal bochten op plek zes en twee ronden later op plaats vier. Tijdens de aanval op de derde man ging het mis. Heiki wilde de man passeren door hem voorbij te springen. Toen de man deze bedreiging opmerkte, stuurde hij zijn motor naar het binnenspoor waardoor Heiki er vol bovenop sprong. Na twee ronden wat rustiger aan te doen en even te stoppen, pikte hij weer aan bij de koplopers en kon uiteindelijk nog als elfde finishen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.