sponsoren vv marienberg op koesafari in arrien

Klokslag één uur, nou ja het kon ook iets later zijn, vertrok de bus richting Arriën. Het prachtige landelijk gelegen gehuchtje onder de rook van Ommen. Hier wachtte gastvrouw Simone Jansen ons op voor een lekker bakkie koffie met krentewegge. Het regende nog steeds. Desondanks ging de ene helft van de groep richting Rederij Peters waar twee sloepjes in het water lagen voor een boottochtje vanaf de Vechtbrug richting Arriën. Alsof wij nog niet genoeg water hadden gezien vandaag……

De andere helft ging met Simone op de trekker voor een heuse Koesafari. Koeien spotten in het wild, T-bones en Biefstukken tellen, camera’s in de aanslag. Deze brandrode dames staan het hele jaar lekker te grazen in de groene weide. Simone vertelde er mooie verhalen over met leuke anekdotes. Er was zelfs een koe bezig met het baren van een klein kalfje. Op gepaste afstand aanschouwden wij dit tafereel. Een Ooievaar vloog over de rustig kabbelende Vecht.

Halverwege wisselde de sponsors van positie. De ene groep ging van Arriën terug in de boot naar de aanlegsteiger bij Hotel de Zon. De andere helft veroberde een koetjesreep en stapte bij Simone op de trekker en zagen bijvoorbeeld dat het kalfje nog ff op zich liet wachten. Nu zette ook de Ooievaar voet aan drassig land.

Hierna verkaste men naar de hoofdstad van Overijssel. De regen was inmiddels een halt

toegeroepen en bij het station in Zwolle stonden er fietsen voor het omvangrijke gezelschap klaar.

Een fiesttochtje door de binnen- en buitengebieden van de Blauwvingerstad. Er moest flink gepeddeld worden op de pedalen. Vooral langs de IJssel stond er namelijk een best zuchtje wind. Tegen zes uur chauffeurde Harm zijn bus weer richting Beerzerveld, waar bij Geert een lekker koud- en warm buffet voor de sponsors werd opgediend. Natuurlijk werd er nog gezellig lang nageborreld over deze dag, die regenachtig begon maar toch nog zonnig kleurde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.