sharon lindeboom loopt mee met bergentocht

Sharon Lindeboom uit Heino doet mee aan de Bergentocht. De Bergentocht is een sponsortocht die geld ophaalt voor de stichting STOPhersentumoren. Deelnemers kunnen gaan wandelen, hardlopen, fietsen, steppen of mountainbiken. Sharon is 17 jaar en kreeg een half jaar geleden te horen dat ze een kwaadaardige hersentumor heeft. Eind 2012 is de tumor voor een groot deel verwijderd. “Na de eerste operatie in december voelde ik me heel ziek”, vertelt Sharon. Begin mei heeft Sharon een tweede operatie gehad. “Ik voel me nu super goed”.

Sharon doet mee met “Team Sharon” wat nu bestaat uit 48 personen. “Sommigen gaan lopen en sommigen gaan steppen, fietsen, wielrennen, of mountainbiken. Mijn moeder en haar broer gaan steppen.” Sharon was op internet aan het lezen over haar ziekte en kwam op een pagina met allerlei acties. Hierdoor besloot ze mee te doen aan de Bergentocht. Sharon is erg blij dat er zoveel mensen meedoen met haar team, “ik vind het geweldig.”

De Bergentocht vindt plaats op de Utrechtse Heuvelrug. De deelnemers lopen, fietsen of steppen over één of meerdere bergen die deel uitmaken van de Utrechtse Heuvelrug. Sharon gaat op 30 juni tien kilometer lopen. Het doel is om met z’n allen 250.000 euro op te halen. Met 100.000 euro kan er al één onderzoek gestart worden.

Stichting STOPhersentumoren ondersteunt het onderzoek naar hersentumoren. Inmiddels heeft de stichting de eerste onderzoeken kunnen financieren en resultaten geboekt. Daarom blijft de stichting acties houden om geld in te zamelen. De bergentocht is één van deze acties. Deelnemers kunnen zich nog opgeven tot en met 23 juni.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.