Home / archiefcentraal / schoolzone nieuw heeten geopend

schoolzone nieuw heeten geopend

De schoolzone in Nieuw Heeten is woensdagmorgen geopend. Wethouder Jacques van Loevezijn tekende samen met een jonge leerling van de St. Jozefschool voor de opening. In het bijzijn van alle kinderen, directeur en leerkrachten en natuurlijk de initiatiefnemers, de verkeersouders werd het lint voor de zone doorgeknipt. De opening werd gecombineerd met een ballonnenwedstrijd voor de kinderen.

Eind 2011 hebben verkeersouders van de St. Jozefschool een verzoek bij de gemeente ingediend voor een schoolzone. Na overleg is samen met de verkeersouders Carla de La Haye en Ilse Kleinherenbrink een ontwerp tot stand gekomen. Het doel van de schoolzone is dat het verkeer geattendeerd wordt op de aanwezigheid van de school (en dus op spelende/fietsende kinderen) zodat ze hun gedrag hier op aan kan passen.

De St.Jozefschool is een actieve school op het gebied van verkeersveiligheid. De school doet mee aan verschillende projecten die de gemeente Raalte financiert (met subsidie van het ROVO). Daarnaast heeft de school verkeerbrigadiers en zelfs jeugdverkeersbrigadiers.

Naast de nieuw aangelegde schoolzone in Nieuw-Heeten, zijn eerder in Luttenberg, Laag Zuthem, Broekland, Heino en Raalte ook schoolzones gerealiseerd.

Lees ook

Dode bij zwaar ongeval bij Mariënheem; N35 afgesloten

RAALTE/MARIËNHEEM – Op de N35 bij Mariënheem is vanochtend een dode gevallen bij een zwaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.