scholen uit raalte ontmoeten koningspaar

Taco Houkema, directeur van de Rietkraag, heeft met een filmpje van de koningsroute in Raalte een ontmoeting gewonnen met koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Samen met zestien kinderen van de verschillende basisscholen in Raalte, Maaike Heethaar en Ilony Scholten gaat Taco op 19 juni naar Zwolle om het koningspaar te ontmoeten.

Van de koningsroute met daarbij een stand-in Willem-Alexander en Maxima (gespeeld door Ilony Scholten) is een filmpje gemaakt. Ook de Rietkraag was in dit filmpje te zien. Met dit filmpje werd de ontmoeting gewonnen. “De gemeente heeft het filmpje ingestuurd”, vertelt Taco. Het filmpje is te bekijken op staging2.raaltegezond.nl.

Behalve de Rietkraag deden ook de Brede School Raalte Dorp, De Korenbloem, De Bolster, De Schutse/Oostenwind, De Linderte, De Horizon en De Vogelaar mee aan de koningsroute. Van elke school mogen twee kinderen mee naar Zwolle. “Welke kinderen meegaan, wordt per school verschillend bepaald, ik denk dat de meeste scholen een loting houden. Iedereen wil natuurlijk graag mee.”

Vanuit Raalte gaan de kinderen en hun begeleiders met de bus naar Zwolle. Iedereen moet aan het begin van de middag aanwezig zijn en rond 14.30 uur kunnen ze de koning en koningin ontmoeten. “Ik weet niet of we alleen een hand krijgen of dat ze langer de tijd hebben om te praten.”

Taco zelf vindt het “super” dat hij de kans krijgt Willem-Alexander en Maxima te ontmoeten. “Ik ben heel trots. Hier heb ik het niet voor gedaan, maar dit is wel een mooie waardering.” Taco hoorde 27 mei dat hij had gewonnen. “Ik werd gebeld door de secretaris van de commissaris van de Koning. Ik moest het nog even stilhouden tot 30 mei.”

Taco Houkema heeft tijdens de koningsspelen de koningsroute georganiseerd. Als initiatief van de overheid was het de bedoeling dat scholen iets zouden organiseren tijdens de koningsspelen. Taco had het idee om dit niet per school te doen, maar samen met de andere scholen in Raalte. “Dit geeft een bindend effect.”

“Omdat Raalte iets heeft met wandelen en graag een wandelgemeente wil worden, kreeg ik het idee om daar iets mee te doen.” Samen met Maaike Heethaar en IK Lekker Fit!? is de koningsroute opgezet op de Domineeskamp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.