samenwerking bibliotheek en basisschool

De bibliotheek Raalte en de St. Bernadetteschool in Heeten tekenden 21 mei een samenwerkingsovereenkomst. Beide organisaties werken vanaf 1 augustus samen binnen het project “De bibliotheek op school”.

Kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en worden aantoonbaar beter in taal. Het doel van “de bibliotheek op school” is kinderen verleiden tot lezen. Het programma bestaat uit vier onderdelen: een collectie boeken op school, leesbevorderingsactiviteiten, activiteiten rond mediawijsheid en een digitale schil die het geheel ondersteund.

“De bibliotheek op school” is een landelijke aanpak om problemen met lezen en schrijven tegen te gaan. Het is een aanpak waarbij bibliotheken, scholen en gemeente samenwerken om de onderwijsdoelstellingen op het gebied van taalvaardigheid te realiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.