sallandwonen biedt koopgarant aan

De waardeontwikkeling wordt dan gedeeld. Deze constructie maakt voor starters of mensen met een middeninkomen de stap naar een koopwoning toegankelijker en minder risicovol. De initiatiefnemers hopen met Koopgarant een doorbraak te creëren in de huidige, starre woningmarkt. Samen met Salland Makelaardij Schrijver & Holterman wordt dit verkoopproject in de markt gezet.

SallandWonen start met het Koopgarantproject in de wijk Blekkerhoek in Raalte en de wijk Olst-Noord. De corporatie zet Koopgarant in met als doel weer beweging op de koopmarkt te krijgen en starters en middeninkomers te helpen aan een goede betaalbare koopwoning. Met name voor mensen met een middeninkomen wordt het steeds moeilijker om in de sociale sector te huren, terwijl kopen (nog) niet altijd tot de mogelijkheden behoort.

Koopgarant is samen met de Nederlandse Vereniging Eigen huis ontwikkeld. Het geeft een korting op de getaxeerde marktwaarde die kan oplopen tot 25%. Dit kan net het verschil maken of iemand een eigen woning kan kopen. Wie koopt met een Koopgarantregeling kan er bovendien op rekenen dat, vanaf het moment dat men aangeeft te willen verhuizen, SallandWonen binnen drie maanden de woning terugkoopt. De winst van een waardestijging of het verlies van een waardedaling wordt gedeeld. De verdeling hangt af van het gekozen kortingspercentage bij de aankoop.

Een Koopgarantwoning van SallandWonen moet verplicht worden gefinancierd met Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Kopers worden volledig eigenaar met alle voordelen, zoals de hypotheekrenteaftrek, maar ook de verplichtingen die daarbij horen. Eigenaren regelen het onderhoud en bepalen zelf of zij iets willen veranderen aan hun woning.

De Koopgarantwoningen worden aangeboden door Salland Makelaardij, gevestigd aan de Schoolstraat 16a in Raalte. Voor informatie kan contact worden opgenomen via telefoonnummer 088- 200 6666 of per e-mail: info@sallandmakelaardij.com. Ook op staging2.sallandmakelaardij.com is meer informatie en het aanbod van de Koopgarantwoningen in Raalte en Olst te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.