sallandse prokkel genomineerd voor goud

De Sallandse fietsprokkel, die zaterdag 8 juni plaatsvond, is genomineerd voor de landelijke gouden prokkel in de categorie: “Prokkelen in de samenleving”. Binnenkort wordt bekend gemaakt of de organisatoren van dit initiatief, Rianne Kleine Koerkamp en Mia Nijland, van Nijland & Kroes, de prijs ontvangen.

Alle genomineerde Prokkels werden tijdens de landelijke Prokkelweek bezocht. De bezoeker maakte een verslag, dat naar de jury ging. Deze bepaald uiteindelijk wie in elke categorie de Gouden Prokkel krijgt. De Gouden Prokkels worden op vrijdag 28 juni uitgereikt tijdens een bijeenkomst in Utrecht. Daar wordt een delegatie van de genomineerde Prokkels verwacht. Oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet zal de Gouden Prokkels uitreiken. Bij de categorie “Prokkelen in de samenleving” wordt ze daarbij geassisteerd door een vertegenwoordiger van coöperatie VGZ.

Of ze er nu wel of geen winnaar zijn, Rianne en Mia blikken tevreden terug op de fietsprokkel. Rianne: “Het was een prachtige zaterdag met heerlijk weer, met snelle en minder snelle fietsers en vooral ook met mooie ontmoetingen tussen jong en oud en daar is een Prokkel uiteindelijk voor bedoeld”.

Hoewel de Prokkel niet bij iedereen evenveel bekendheid heeft, stonden de belangstellende fietsers open voor het doel van deze dag. Er was overal eten en drinken en bezoekers konden bij de rustpunten meedoen met verschillende activiteiten. Van de opening van de Verbeeldtuin tot spinnen en voetreflexmassage. Zoals een fietser tijdens een biertje bij de afsluiting in Wijhe samenvatte: “We hebben een ontzettend leuke, verrassende fietsdag gehad. Fantastische kijkjes in de keuken van de Kleinschalige Zorgaanbieders Salland. Geweldig goed georganiseerd en overal een hartelijk welkom.”

Bij Logeerhuis Salland aan de Enkstraat in Raalte was Tweede kamerlid Eddy van Hijum bijna twee uur onderdeel van het programma. Hij ging in gesprek met medewerkers van Logeerhuis Salland, de kinderen, hun ouders, maar ook met fietsers die even uitrustten met koffie van Kim en Joy en poffertjes van de bakkers Frans en Lubien. In de tuin was er ruimte voor uitwisseling, het stellen van vragen maar ook voor uiten van zorgen over de toekomst van de langdurige zorg in Nederland. Van Hijum had oor voor hen en voor de mogelijke oplossingen die de mensen zelf opperden. Er werden contactgegevens uitgewisseld en een nieuw bezoek aan deze locatie in Raalte werd toegezegd, waarbij van Hijum een Haagse CDA collega meebrengt die verantwoordelijk is voor sociale zaken. Mia: “De ouders van de kinderen van het logeerhuis zullen dan ook zeker uitgenodigd worden. Waar zo’n fietsprokkel al niet goed voor is”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.