sallands mooiste fietsplezier voor iedereen

Ambitieus, maar met laagdrempeligheid in ogenschouw. Dat zijn de uitgangspunten van de organisatoren van Sallands Mooiste, de fietstocht vanuit Haarle. Ambitieus, want de derde ster (dat is de maximale score) is aangevraagd bij de Nederlandse Toer Fiets Unie. Laagdrempelig, want iedereen moet mee kunnen doen. Van getrainde wielrenner en fanatieke mountainbiker tot gezin dat een klein ommetje wil maken.

Daarom is de keuze uit routes ook zo groot. Van familieroute van 10 kilometer tot wielrenroute van 140 kilometer. Vind je de familieroute van 10 kilometer (speciaal gericht op gezinnen met kinderen) te kort? Dan kies je die van 40. Vind je de wielrenroute van 140 kilometer te lang? Dan kies je de route van 75 of 100 kilometer.

Als MTB’er kun je kiezen uit 25, 40 en 65 kilometer. Bijzonder aan de onverharde route is dat alle routes je op plaatsen brengen waar je buiten het evenement niet met de fiets mag komen. Ook beschikken ze over een aantal speciale stunts.

Bij terugkomst van de familieroute staat er een springkussen voor de kids en zal Clown Knapie voor het nodige vertier zorgen.

De routes vertrekken net als vorig jaar bij Sportorant Sprengendal. Hier kun je na afloop lekker eten en drinken op een (hopelijk) zonovergoten terras, waar DJ LeFèvre vanaf 11.00 uur de sfeer opheerlijkt. Ook wordt er een mini fiets- en sportbeurs gehouden bij Sportorant. De plaatselijke fietsenwinkels staan hier met informatie, mooie aanbiedingen en je kunt testritjes op de nieuwste (elektrische) fietsen maken.

Alle routes (MTB, race en familie) starten variërend tussen 08.30 uur en 09.30 uur.

Zie

staging2.sallandsmooiste.nl voor de exacte starttijden en meer informatie. Ook kun je je op die site inschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.