salland te kiek de tuinman op t reelaer

Bijna elke historische vereniging in ons verspreidingsgebied kent het wel. Een foto gekregen maar zonder namen, geen datum, waar zou die gemaakt zijn? Ook deze week een foto die om een bijschrift smeekt, die erom vraagt uit de anonimiteit te raken… Historische verenigingen (in het gebied waar Salland Centraal verschijnt) kunnen bij toerbeurt zo’n foto die vol met vraagtekens door het leven gaat bij de redactie aanbieden. Meld je bij de redactie als je mee wil doen. Het leven van de foto na publicatie is te volgen via onze internetsite en Facebook-pagina. Daar kunnen lezers inhaken op die foto’s.

Deze week een foto uit van Vereniging voor Heemkunde “Omheining” uit Heino. “Wie is wie?,” vraagt de vereniging zich af. Een foto waar op de achterkant staat geschreven: “1918; tuinman Gerritsen en vrouw; tuinman op ’t Reelaer. Links Anton Schuurman.” Een foto die is gemaakt bijna honderd jaar geleden. Maar misschien zijn er nog personen die deze mensen herkennen als hun voorouders of familie. Wie brengt ze thuis? Wat is het verhaal achter deze foto? Iets te vertellen over deze foto?

Doe mee op Facebook.com/sallandcentraal en onder dit artikel door een reactie te plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.