Home / archiefcentraal / rotary houdt koetsentocht voor bewoners zozijn

rotary houdt koetsentocht voor bewoners zozijn

Rotary Raalte hield zondag 9 juni een koetsentocht voor de bewoners van Zozijn. Zondagochtend om 9.00 uur stonden er al auto’s voor de deur van een groot aantal woningen en accommodaties in Raalte. Woningen waar verstandelijk gehandicapten onder begeleiding van medewerkers van Zozijn zelfstandig wonen. Deze auto’s werden bestuurd door Rotarians uit Raalte en omgeving. De auto’s kwamen ongeveer zestig bewoners en hun begeleiders ophalen voor de jaarlijkse koetsentocht.

Start was bij de manege in Heeten die ook belangeloos meewerkte. In een aantal koetsen werden de bewoners door de omgeving van Heeten gereden. De paarden voor de koetsen kwamen van vereniging “Het aangespannen paard” uit Heeten.

Bij de terugkomst stonden de vrijwilligers van de Rotary weer klaar met een broodje knakworst en een drankje en kon iedereen nog nagenieten met een pianist. Tegen middaguur werd iedereen weer teruggebracht. Dankzij de vrijwillige medewerking van alle partijen is het weer een feestelijke ochtend geworden.

Serviceclub Rotary Raalte organiseert met haar veertig leden vanuit haar Community Service ieder jaar een koetsentocht voor deze doelgroep. Rotary participeert daarnaast ook in de talentenjacht “Aanstormend Talent” van de orgelcommissie van de Plaskerk, in de Stichting Leergeld. Deze stichting streeft er naar dat kinderen tussen vier en achttien jaar niet door hun thuisproblematiek tussen wal en schip raken en kunnen blijven deelnemen aan de samenleving. Verder zorgen de leden van de Rotaryclub ervoor dat Kinderen in de Knel in Salland jaarlijks in ieder geval een cadeautje krijgen met Sinterklaas.

Lees ook

Carolien Jonkman: Luisteren

Steeds meer mensen luisteren naar zichzelf en zijn zich bewust van wat er in hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.