raaltenaren rijden homeride

Raaltenaren Hans van Dartel, Bert Esselink, en Engbert de Haan deden mee aan de wielertocht HomeRide, die een recordbedrag van 920.000 euro opleverde. Duizend deelnemers fietsen non-stop van Groningen naar Maastricht om de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders te verkleinen.

De homeriders moesten vele ontberingen doorstaan bij hun 500 kilometer lange tocht van Groningen naar Maastricht. Van tegenwind op de afsluitdijk , tot verzuurde spieren en vermoeidheid van de rit. De wielertocht kwam langs acht Ronald McDonald huizen en overal werden de renners aangemoedigd door fans en vrijwilligers.

Vlak voor het ontbijt in Veldhoven van Engbert de Haan ten val, waardoor hij naar het ziekenhuis in Veldhoven werd gebracht. Door schaafwonden op zijn been en een scheur in zijn elleboog kon hij de tocht niet voltooien. De rest van het team ging de tocht hervatten. Ze kwamen allemaal aan in Maastricht waar ze werden herenigd met de ongelukkige Engbert. Ook kregen ze daar een warm onthaal door Femmie (1), een meisje dat verschillende nachten in het ziekenhuis in Rotterdam heeft doorgebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.