programma vechtdal blues en rock compleet

Na het contracteren van de laatste band vandaag, is het programma voor Vechtdal Blues & Rock 2013 helemaal rond!

Zoals eerder gezegd zal dit jaar Vechtdal Blues & Rock er anders uit gaan zien i.v.m. de zeer ingrijpende verbouwing van de Trefkoele. Het festival zal daardoor dit jaar in iets kleinere vorm plaats moeten vinden, maar het zal absoluut niet minder gezellig zijn dan de voorgaande edities! Dit jaar zal er ook veel bluesrock en rock & roll te horen en te zien zijn op zaterdag 30 november a.s. in Hal 2 van de Trefkoele.

Wat te denken van deze geweldige Line-up (volgorde van optreden is nog niet bekend):

JennBblues:Deze bluesband uit Twente is geformeerd rondom zangeres Jennifer Bomert, bekend om haar rauwe, luide stem in de stijl van Janis Joplin en Sass Jordan, waar je kippevel van krijgt en die in je geheugen gegrift blijft staan. Ze staat al vermeld in het lijstje van beste blueszangeressen. Zo’n stem vergeet je niet! De band wordt versterkt door een geweldig gitaarduo. Gitarist Rob Wielens, zorgt voor de stevige bluesrock, terwijl gitarist Egbert Knol weer de gevoelige bluessnaar laat horen. Bassist Erik Leuverink en drummer Bren Geerlings zorgen voor de strakke basis binnen de band. Ze staan bekend om hun opzwepende live-optredens en de ongekende muzikale talenten. De verwachtingen zijn daarom ook altijd zeer groot, maar daar weten ze elke keer weer aan te voldoen. Beïnvloed door bands als de Red Devils, Led Zeppelin en The Hoax of artiesten als Janis Joplin en Freddie King. Oude bluesnummers geven ze een eigen draai, waardoor ze alle leeftijden over de drempel trekken naar de wereld van de blues.

http://staging2.jennbblues.nl/

JVT Band: Stevige Blues Rock, dat kun je verwachten van de JvT Band. Jeroen van Tuijl is de leadzanger en gitarist. Met René Wit op de drums en Hans Snel op basgitaar speelt het trio de spreekwoordelijke sterren van de hemel. De band raakt dan ook steeds bekender en heeft al verschillende internationale optredens op hun naam staan. Jeroen componeert en schrijft de nummers van de JvT Band zelf. De passie van Jeroen, René en Hans klinkt door in elk nummer, de muziek komt vanuit hun ziel. Elk nummer is een verhaal, gepassioneerd gezongen door Jeroen met zijn rauwe, hese stem die de tekst een extra dimensie geeft. De passie en het ‘eigen’ geluid kunnen rekenen op steeds meer liefhebbers, want de nummers van JvT Band klinken vaker en vaker via verschillende radiostations. Zelfs in de USA en dat resulteerde al in verschillende boekingen. Vorig jaar liep hij al bij ons op het festival rond en wist ons te vertellen dat het publiek van Vechtdal Blues & Rock ook zijn muziek vast en zeker zal waarderen.

staging2.jeroenvantuijl.nl

X- Ray Bluesband: Op speciaal verzoek voor de liefhebbers / fans van Stevie Ray Vaughn, hebben we de X-Ray Bluesband weten te strikken! Deze band is als eerbetoon aan deze helaas veel te vroeg overleden gitaarlegende ontstaan. Een viermans bluesrockband bestaande uit zeer ervaren en gedreven muzikanten die al sinds 2007, zeer succesvol en met volle overtuiging muziek van Stevie Ray Vaughan en zijn band Double Trouble vertolkt.

In de voorafgaande jaren heeft de band een zekere nationale en internationale reputatie opgebouwd dankzij de ongecompliceerde en gepassioneerde manier van spelen van de Texas Blues. Als enige officiële Europese SRV tribute band , bewijzen deze vier bluesmannen dat muziek van Stevie ook verrassende en subtiele kanten gekend heeft.

Frontman Alex Ilic wordt bijgestaan door bassist Jules van Bussel en drummer Michel Luimes als strak stuwend ritmetandem…Toetsenist Harm Warta is met zijn dynamische spel en Hammond sound verantwoordelijk voor geweldige vintage vibe… X-Ray Bluesband: veel meer dan alleen maar een tribute/coverband!

staging2.xraybluesband.nl

Dit jaar hebben we eens een keer niet gekozen voor een tributeband, die alleen muziek van 1 band speelt, maar voor een band die de muziek van al uw en onze rockhelden kan spelen. De JPR Stringsband speelt namelijk Rock & Roll met heart & soul en wij weten zeker dat we net als met het contracteren van de andere bovenstaande bands, ook een hele goede keus hebben gemaakt met deze band. Deze vakmannen staan namelijk bekend om de pure passie voor rock, die op het podium gebracht wordt, zoals bv de Stones dat deden in de jaren 70.

Of het nu in een café is, feesttent, zaal of festival, the JPR STRINXBAND speelt overal

The JPR STRINXBAND trakteert het publiek op covers en eigen werk, die vol overgave de zaal in worden geslingerd.

In het (ruim) 10 jarig bestaan heeft de band veel podium ervaring op gedaan.

The JPR STRINXBAND verzorgde door de jaren heen diverse voorprogramma’s waaronder voor: Vengeance, Golden Earring, De Dijk, Normaal, Jovink, en Di-rect..

Daarnaast wordt opgetreden in café’s, feesttenten, en festivals (E-pop, Zwarte Cross, etc).

Het repertoire bevat nummers van o.a:

Black Crowes, Iggy Pop, Beatles, Herman Brood, CCR, ZZ Top, Rod Steward, Led Zeppelin etc.

Daarnaast komen er ook eigen nummers voorbij.

staging2.jpr-band.nl

Met deze 4 bands is het programma helemaal rond en zullen we dit jaar Hal 2 van de Trefkoele te Dalfsen kunnen laten schudden op zijn grondvesten. Het is daarom te hopen dat de bouwvakkers de beton van de nieuw te bouwen hal op tijd droog zullen hebben, want anders zullen ze de maandag na het Vechtdal Blues & Rock festival opnieuw kunnen gaan beginnen. Uiteraard zal het immer enthousiaste team met vrijwilligers van Vechtdal Blues & Rock ook dit jaar weer hun uiterste best doen om Hal 2 super mooi in te gaan richten.

Kaartverkoop voor dit festival start in september, maar let op:

Door de verbouwing zal er slechts plek voor ca 500 man zijn. Dus wees er snel bij zodra de kaartverkoop van start gaat!!!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.