Home / archiefcentraal / preventief ten strijde tegen de rups

preventief ten strijde tegen de rups

Net als vorig jaar pakt de gemeente de rups preventief aan met een biologisch middel. Wat dit jaar nieuw is, is dat langs het Overijssels kanaal tussen de Aakstraat en de komgrens aaltjes worden ingezet tegen de rupsen. Die aaltjes doden de rupsen doden.

De routes binnen de bebouwde kom waarop de rups bestreden wordt, wijken dit jaar niet af van die van vorig jaar. Enkele routes buiten de bebouwde kom worden preventief behandeld door middel van biologische bespuiting met Xen Tari. Dit is een voortzetting van de proef die in vorig jaar is opgestart.

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.