Home / archiefcentraal / poll tijd voor meer agenten in salland

poll tijd voor meer agenten in salland

‘Het is tijd om meer agenten in Salland aan te stellen.’ Dat is de poll die deze week op onze website staat. We leggen deze stelling voor met het oog op het nieuws dat de politie nog wel eens te laat komt bij noodoproepen. De politie in Olst-Wijhe is in ruim een op de tien gevallen te laat bij noodoproepen, dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. De politie kwam bij negentig meldingen tussen april 2012 en januari 2013 elf keer te laat. Dat is in ruim twaalf procent van alle noodoproepen in de gemeente.

De norm is dat de politie in negentig procent van de gevallen op tijd komt. Dat is in Olst-Wijhe dus niet het geval. De politie in Raalte is wel bijna altijd op tijd bij noodoproepen. In elf van de 194 spoedgevallen kwam de politie te laat. Dat komt neer op 5,7 procent van de noodoproepen. Tijd voor meer agenten dus. Doe mee met de stelling: Surf naar www.sallandcentraal.nl

Afgelopen week hadden we het met onze stelling over het burgerinitiatief in Heino. Met 1750 handtekeningen voor het burgerinitiatief heeft Heino duidelijk gemaakt dat er maar één bestemming is voor het oude gemeentehuis in het centrum van het dorp: De sloopkogel. Het initiatief ‘Hart voor Heino’ om het verpauperde oude gebouw naar de grond te krijgen en een brink in het midden van het dorp te creëren, wordt omarmd door de inwoners van het dorp.

Tweederde van de stemmers vindt dat het gebouw gelijk naar de grond moet, een kwart van de stemmers is het niet eens met de stelling ‘Het oude gemeentehuis in Heino moet zo snel mogelijk plat‘ en negen procent heeft geen mening over dit onderwerp.

Uitslag:

67% Eens

24% Oneens

9% Geen mening

Lees ook

Bertus van der Kolk na vijftig dienstjaren bij Van Merksteijn met pensioen

RAALTE/ALMELO – Raaltenaar Bertus van der Kolk is recentelijk, na maar liefst vijftig dienstjaren bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.