pedro pico pop groeit gestaag verder

Naast muziek, biedt PPP kunst. In totaal zijn er 15 kunstenaars aan het werk, al twee weken voor het festival werd gestart aan een groots kunstwerk. Gezamenlijk werken ze aan kunstproject Rauw! waarbij het thema dit jaar ‘verbinding’ is. Zo werken graffitikunstenaars aan een bouwwerk van 20 bij 6 meter waarbij ze meer dan 250 spuitbussen gebruiken.

Speciaal voor Pedro Pico Pop heeft de organisatie een videoscherm van 12 bij 4 meter laten maken waarbij VJ-collectief GP Visuals een speciale ‘mapping’ maakt, waarbij de DJ’s midden in de visuals staan. Lekker vernieuwend en best wel bijzonder.

Dit jaar staan onder meer Handsome Poets (bekend van Dance the war is over), Beef, Jaya the Cat, Seven League Beats ft. Typhoon en Rico, Guerilla Speakerz, Posij, Doppelgang, John Coffey en Traumahelikopter op het podium. Daarnaast is er een lange lijst met bands uit de regio, wat internationale artiesten en nog véél meer. Zie voor alle artiesten de special elders in deze krant.

Vorig jaar kwamen er verdeeld over twee dagen circa 2.500 betalende bezoekers op het festival af. Dit jaar hoopt de organisatie richting de 3.000 te gaan, maar vooralsnog zijn de vooruitzichten lovend. Een strak muziekprogramma en een goede ‘vibe’ rondom het festival maken het (ongeacht de bezoekersaantallen) zeker tot een succes. Via de website staging2.pedropicopop.com , bij Annie Schulten, Primera Raalte, Gouverneur Raalte, Tabakspot Zwolle, Schoenmaker Luttenberg en bij alle Free Record Shops in Nederland kun je aan kaartjes komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.