Home / archiefcentraal / paramedische dienst saxenburgh groep krijgt prijs

paramedische dienst saxenburgh groep krijgt prijs

Je wilt op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op vakgebied, gaat naar een informatiedag over rolstoelen, vult een prijsvraag in, krijgt te horen dat je de gelukkige winnaar bent en daar zit je dan op 11 juni met 25 collega’s te genieten van een geheel verzorgde lunch op je eigen moderne paramedische afdeling in Zorgcentrum Aleida Kramer in Coevorden. Dat overkwam ergotherapeute Marloes Poppink van de Saxenburgh Groep.

Zorgverzekeraar Achmea organiseert jaarlijks een zogeheten rolstoelpooldag voor zorgverleners die een indicatie voor rolstoelgebruik afgeven. Diverse leveranciers tonen hier hun producten, waaronder Life and Mobility, leverancier van de Saxenburgh Groep. “Het is voor ons van belang om op de hoogte te blijven van de diverse producten. Wij kunnen onze cliënt op die manier goed adviseren over bijvoorbeeld een rolstoel. We horen en zien dan ook, hoe we deze goed kunnen instellen, precies op maat voor de cliënt”, vertelt Marloes Poppink, ergotherapeute binnen de Saxenburgh Groep en werkzaam in Zorgcentrum Aleida Kramer in Coevorden. Ze vulde tijdens de beurs een aantal vragen in van de rolstoelleverancier en viel vervolgens bijna letterlijk met de neus in de boter.

Met 25 collega ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten en oefentherapeut van de Saxenburgh Groep heeft ze afgelopen dinsdag 11 juni genoten van een heerlijke lunch, aangeboden door de zorgverzekeraar.

“Aangezien wij als paramedici binnen de Saxenburgh Groep één team worden en steeds meer gaan samenwerken op de verschillende locaties van onze organisatie, leek het mij leuk om ook mijn collega’s uit Hardenberg uit te nodigen voor de lunch,” zegt Marloes. Haar collega en coördinator Anita Wiegers vult aan: “Ook voor cliënten die nog thuis wonen of in een verzorgingshuis in de regio Coevorden, Hardenberg of Ommen, is het mogelijk om therapie te krijgen van onze therapeuten. Dit zal met name zo zijn als de kennis en kunde en/of de faciliteiten waarover we beschikken een meerwaarde hebben boven die in een particuliere praktijk. Zo werken wij samen met verschillende zorgprofessionals in het unieke samenwerkingsverband Vitaal Vechtdal, nemen we deel aan bijvoorbeeld het Parkinsonnetwerk, Dementienetwerk en ‘Zörg op Stee’. Wij vinden het belangrijk om samen met andere zorgaanbieders binnen ons verzorgingsgebied zorg op kwalitatief hoog niveau te leveren en op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de zorg en behandelingen.”

Zo was er heel wat stof tot praten tijdens de gezamenlijke lunch, met stralend middelpunt collega Marloes.

Lees ook

Expositie Y-Factor 3 in Holstohus

OLST – Tot en met 26 februari is in het Holstohus de expositie ‘Y-Factor 3’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.