orgelconcert jos van der kooy in de basiliek

Organist Jos van der Kooy verzorgt zaterdag 1 juni een concert op het Adema-orgel in de basiliek van de H. Kruisverheffing in Raalte. Van der Kooy is stadsorganist van de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem. Ook in Raalte is hij geen onbekende. In het verleden heeft Van der Kooy al enkele concerten gegeven. Ook op het Adema-orgel in de basiliek.

Jos van der Kooy is actief op verschillende gebieden in het muziekleven; hij is stadsorganist, concertorganist, koordirigent en docent. Vanaf het begin van zijn carrière heeft hij zich ingezet voor hedendaagse muziek.

Jos bespeelt ook regelmatig het Cavaillé-Collorgel in de Philharmonie te Haarlem, de orgels in de Westerkerk te Amsterdam, als cantor-organist en het orgel in de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag, als concertorganist.

Het programma dat Van der Kooy op 1 juni ten gehore zal brengen bestaat uit werken van: César Franck, Louis Vierne, Maurice Duruflé, Olivier Messiaen en Max Reger. Daarnaast speelt hij een eigen improvisatie. Het concert begint om 19.30 uur en de entree bedraagt 7 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.