openluchtspel de rovers ruim 1600 bezoekers

OLST – Terwijl de zon langzaam achter de monumentale bomen zakte in park De Olsterhof waren rovers bezig met snode plannen en klonken er geweerschoten. De herberg werd overvallen evenals de Spaanse delegatie, die in een heuse koets arriveerde. De snode plannen reikte zo ver, dat zelfs het Italiaanse hof niet veilig was voor deze roversbende. En wanneer de klanken van het koor en het orkest weg ebden, begonnen de merels te fluiten. Erg grappig was het moment dat de hertog op aandringen van de roversdochter moest vluchten voor de roversbende. Het paard waarop hij zat nam alle tijd, en ondanks het “snel, vlucht snel”, vluchtte de hertog op zijn paard met een sukkelgangetje.

Ruim 1600 mensen genoten het afgelopen weekend van de uitvoering van het openluchtspel De Rovers. Maar liefst vijftig acteurs en 150 koorleden en muzikanten lieten zich zien en horen en het resultaat was prachtig: een groots decor met een herberg en een paleis en rovers die over een speciaal voor het openluchtspel gemaakte berg van maar liefst acht meter opkwamen, prachtig geklede hofdames, sommige hadden zelfs lampjes in hun hoge pruiken, en om de ‘domme politie’ in het stuk werd ook hartelijk gelachen door jong en oud. Een bezoeker uit Vaassen: “Het is mooi om te zien dat je met zoveel samenwerking zo’n groots spektakel kunt opvoeren. Het zag er mooi uit”.

De organisatie is ook erg tevreden. Johan ten Broeke: “We hebben natuurlijk erg geboft met het weer, maar ik vind het fantastisch om te zien dat zowel de deelnemers als het publiek plezier hebben. Samen met heel veel mensen is dit mogelijk gemaakt. Er zit veel vrijwilligerswerk in en ook de sponsors zijn we dankbaar’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.