Home / archiefcentraal / openluchtspel de rovers in de olsterhof

openluchtspel de rovers in de olsterhof

Vijftig acteurs en 150 muzikanten repeteren op dit moment voor het mega openluchtspektakel ‘De Rovers’ dat op 14, 15 en 16 juni opgevoerd wordt in de Olsterhof. Het letterlijk groots opgezette kostuumstuk heeft qua sfeer wel wat van de voorstellingen van André Rieu (prachtige kostuums, grote pruiken, echte paarden, koetsen, metershoge decors en een zee van muziek) en is geschikt voor de hele familie.

“Kleine kinderen zullen niet alle woordgrapjes begrijpen maar visueel is er zo veel te beleven, het hele spektakel is zo overweldigend en soms ook zo schattig!’’ zegt actrice Alice Draaijer.

De toneelverenigingen deden al eerder mee aan de Theaterfestivals in de openlucht waarbij het ging om een gezamenlijk thema maar iedere vereniging had z’n eigen stuk. Alice Draaijer: “Nu zitten we sàmen in een stuk. En mét orkest én koor. De andere spelers en de regisseur kende ik niet en we moesten ook auditeren voor bepaalde rollen. In het begin vond ik dat best eng. Peter van Dijk en Johan ten Broeke zijn onwijs leuke regisseurs. Muziek en toneel hebben apart gerepeteerd en nu smelt alles samen. Fantastisch is dat, geweldig!’’

Anita ten Broeke, saxofoon: “Ik heb nooit gedacht dat het zo leuk is om met anderen sàmen muziek te maken. Als orkest hebben we een ondersteunend functie. Samen spelen met zo’n groot koor is hartstikke leuk, daar krijg ik echt een kick van. Het is nu een drukke periode. Je hebt je werk, je gezin maar hier krijg ik zo’n energie van.’’

Dirigent Hennie Zuiderwijk heeft de 150 muzikanten onder zijn hoede. “Spannend om met die verschillende koren en orkesten samen te werken. We hebben natuurlijk wel ervaring met de IJsselproms maar het blijft een uitdaging om in negen weken met iets goeds voor de dag te komen. Ons optreden valt en staat vanaf het begin, die eerste noot precies op het juiste moment.’’

De entree bedraagt 10 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen 6 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar in Olst bij Boetiek De Santenkraam, Hendrik Droststraat 44, Boekkhandel Korten, Aaldert Geertsstraat 19 en VVV – Holstohus, Jan Schamhartstraat 5. In Wijhe: Bourguin DA Drogisterij, Langstraat 66 en Primera Schippers, Langstraat 43. Digitaal via www.theatersolstwijhe.nl Voor rolstoelgebruikers zijn voorzieningen en speciale plaatsen. Zie ook: www.openluchtspelolstwijhe.nl

Lees ook

Stekjesbeurs in centrum Lettele

LETTELE – Zij-actief houdt op zaterdag 2 oktober weer de jaarlijkse stekjesbeurs in het centrum …

Home / archiefcentraal / openluchtspel de rovers in de olsterhof

openluchtspel de rovers in de olsterhof

Op dit moment repeteren 50 acteurs en 150 muzikanten voor het openluchtspektakel ‘De Rovers’. Dit stuk wordt op 14, 15 en 16 juni opgevoerd in de Olsterhof in Olst. “Het letterlijk groots opgezette kostuumstuk heeft qua sfeer wel wat van de voorstellingen van André Rieu”, aldus de organisatie.

De verschillende toneelverenigingen die bij dit stuk betrokken zijn deden al eerder mee aan de Theaterfestivals in de openlucht. Ondanks het gezamenlijke thema speelde iedereen toen toch hun eigen stuk. “Nu zitten we samen in één stuk en is er een groot orkest en koor” aldus actrice Alice Draaijer.

“De andere spelers en de regisseur kende ik niet en we moesten ook auditeren voor bepaalde rollen. In het begin vond ik dat best eng. Peter van Dijk en Johan ten Broeke zijn onwijs leuke regisseurs. Muziek en toneel hebben apart gerepeteerd en nu smelt alles samen. Fantastisch is dat, geweldig.”

Anita ten Broeke, die saxofoon speelt in het orkest, zegt over de voorstelling: “Ik heb nooit gedacht dat het zo leuk is om met anderen sámen muziek te maken. Als orkest hebben we een ondersteunend functie. Samen spelen met zo’n groot koor is hartstikke leuk, daar krijg ik echt een kick van.”

Dirigent Hennie Zuiderwijk heeft 150 muzikanten onder zijn hoede. “Het is spannend om met al die verschillende koren en orkesten samen te werken. We hebben natuurlijk wel ervaring met de IJsselproms maar het blijft een uitdaging om in negen weken met iets goeds voor de dag te komen.”

Kaarten voor de voorstelling kosten 10 euro en voor kinderen tot en met 12 jaar 6 euro. De toegangsbewijzen verkrijgbaar bij Boetiek De Santenkraam, Boekhandel Korten en VVV-Holstohus in Olst en in Wijhe bij Bourguin DA Drogisterij en Primera Schippers. De tickets zijn ook digitaal te koop via www.theaterolstwijhe.nl. Er zijn voor rolstoelgebruikers speciale voorzieningen en speciale plaatsen geregeld.

Lees ook

Stekjesbeurs in centrum Lettele

LETTELE – Zij-actief houdt op zaterdag 2 oktober weer de jaarlijkse stekjesbeurs in het centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.