opening buitengewoon in luttenberg

Erwin en Wendy Langkamp openen op 9 juni Buitengewoon. Buitengewoon is een landwinkel, beleefboerderij, avonturentuin en zorgboerderij. “Wij proberen een totaalbelevenis te creëren voor bezoekers”, zegt Wendy. Je kunt rondsnuffelen tussen de streekproducten in de landwinkel, genieten op het boerenterras, spelen in de avonturentuin, knuffelen met dieren of de melkrobot bekijken.

Wendy liep al een aantal jaren rond met het idee om een zorgboerderij te beginnen. Dit plan is nu uitgegroeid tot een recreactieboerderij met een landwinkel en een zorgtak. “Wij zijn lid geworden van de coöperatie Landwinkel. Landwinkel wil de leefbaarheid van het platteland vergroten. Dit door het aanbieden van een breed assortiment ambachtelijke boerderij- en streekproducten en het creëren van betrokkenheid van de burger bij het landschap, de boerderij en haar producten”, vertelt Erwin.

Een schuur werd omgetoverd tot de Landwinkel. Hier worden streekproducten verkocht, zoals: rundvlees van de eigen koeien, boerenijs, verse zuivel, boerenkaas, houtoven gestookt brood, delicatessen en kadopakketten. Er zijn ook veel biologische producten en producten zonder extra toevoegingen verkrijgbaar.

Er is een boerenterras en daarnaast is natuurspeeltuin met dierenweides gecreëerd. Kinderen kunnen hier spelen met water, zand en takken of je kunt de verschillende dieren bekijken en aaien. Er is bewust voor een natuurspeeltuin gekozen. Door het gebruik van natuurlijke elementen worden de zintuigen en de fantasie van het kind extra geprikkeld. De tuin heeft vele ontdek- en verstopplekjes. Op verschillende plekken in de tuin staan bankjes waar je kan genieten van de omgeving en de natuur.

De boerderij, het melkveebedrijf met zeventig melkkoeien en vijftig stuks jongvee staat centraal in de opzet. Daarom worden er ook rondleidingen gegeven over het bedrijf. Hierbij kan de melkrobot bekeken worden en kunnen mensen zien hoe een mestrobot de roosters schoon maakt. Ook worden er meerdere activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Iedereen is van harte welkom op 9 juni van 10.00 uur tot 16.00 uur. Tijdens de openingsmarkt zijn er verschillende activiteiten en producenten aanwezig. Je kunt onder andere konijnen knuffelen van het Knuffelkonijn en er zijn proeverijen van Cater-Beter met vlees van onze koeien. Ook zal er een springkussen aanwezig zijn, keramiek van Aventurijn, handgemaakte producten van Stichting InteraktContour, paardenmelkerij ’t Schanebroek en ijsboerderij de Rosahoeve. Verder komt Meneer de Uil verhalen vertellen.

Vanaf 9 juni zijn de openingstijden: dinsdag 9.00 uur tot 12.00 uur, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op staging2.buitengewoonluttenberg.nl. Buitengewoon bevindt zich aan de Hellendoornseweg 88 in Luttenberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.